Naslovna VESTI PSI DOBRI SU ILI NE: Da li i vi dobijate poljupce od vaših...

DOBRI SU ILI NE: Da li i vi dobijate poljupce od vaših pasa?

0
poljupce petface

Najnovija istraživanja su pokazala da čak 70% vlasnika, svakodnevno dobija poljupce od svojih četvoronožnih prijatelja. Sa druge strane, oni koji su ljuti protivnici ovog načina iskazivanja emocija, kažu da se u pseći poljupci opasni. Šta je istina?

Razlozi zbog kojih treba da nabavite psa – DANAS!

Studija o ljudskoj i životinjskoj interakciji došla je do novih saznanja kada su „pseći poljupci“ u pitanju! Istraživači sa Univerziteta u Arizoni (UA) veruju da mikrobi u crevima psa mogu podstaći rast pozitivnih mikroorganizama kod ljudi.

– Već znamo da deca koja odrastaju sa psima imaju tendenciju da budu zdravija nego deca koja nemaju ljubimce. Oni manje pate od respiratornih infekcija i imaju umanjenu mogućnost da obole od astme ili raznih alergija. Obzirom da je deo svakodnevnice da pas lizne, poljubi, pomazi dete, vrlo je logično i da su ovakvi poljupci SVE samo ne OPASNI, rekao je antropolog i doktorant Kim Keli.

Da li I vaš ljubimac uživa kao kralj u svetu životinja?

On je dodao da se veruje da psi mogu „raditi kao probiotici“ u vidu poboljšanja zdravih bakterija koje žive u našim crevima. Ove bakterije, ili „mikrobiote“ se sve više prepoznaju kao ključne u našem mentalnom i fizičkom zdravlju, pogotovo kako starimo.

poljupce petface

Budući da psi ove poljupce dele uz mahanje repom i sveprisutnim uzbuđenjem, može se reći da pas lizanjem izražava sreću zbog povratka onog koga lizne.

Šta kažete na ovo? Da li su poljupci sa psom i vaša svakodnevnica?!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstISTORIJA JE ISPISANA: Svetski „Guči“ prestaje da koristi KRZNO!
Sledeći tekstOvaj pas je PREŽIVEO TROVANJE I ŠINTERE – sada mu moramo naći DOM!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime