Naslovna VESTI PSI OVO MOŽE SVAKO: Evo kako da pomognemo napuštenim životinjama u ovim ledenim...

OVO MOŽE SVAKO: Evo kako da pomognemo napuštenim životinjama u ovim ledenim danima!

0
pomognemo petface

U ovom trenutku na ulicama je mnogo napuštenih životinja koje nemaju gdje da se sklone, nemaju šta da jedu, nemaju čime da se ogrnu. Dok vi ovo čitate, njima su stomaci prazni, tela im podrhtavaju od promrzlina i možda neće doživeti sutrašnji dan.

Sve to ne dešava se tamo negde daleko, u drugom gradu ili zemlji, već se dešava ispod vašeg prozora i svi mi možemo da im bar malo pomognemo!

pomognemo petface

Evo nekoliko predloga šta biste mogli da uradite ako želite da „priskočite u pomoć“, a sigurni smo da svako od nas već danas može da učini bar jednu stvar sa ove liste:

1. Odškrinite vrata od ulaza u zgradu!

MOŽEMO ZAJEDNO: Šta kada u snegu pronađemo sklupčanu napuštenu životinju?

Pas ili mačka koji će se sklupčati ispod stepenica na komadu kartona neće vas ni pojesti, niti vam preneti bilo kakvu bolest, niti vam bog zna kako isprljati ulaz. Ustvari, samo zamislite da ste i sami baš ovog ledenog dana zaboravili ključ od stana pa morate da čekate satima ispred ulaza.

2. Pravljenje Sneška Belića sa decom je zabavno, ali pravljenje kućice za napuštene pse i mačke je i zabavno i humano!

pomognemo petface

Organizujte se sa prijateljima ili članovima porodice i od starih dasaka, stiropora, jorgana, peškira, slame i drugog vama nepotrebnog materijala napravite sklonište za životinje iz kraja. Ako nemate vremena da se posvetite pravljenju kućice, i kartonska kutija u kojoj je ćebe biće dovoljna ako je postavite na mestu gde nema snega. Životinje će vam biti zahvalne, vaša deca će naučiti da pomažu drugima, sami sebe ćete posmatrati drugim očima, a ako to sve fotografišete i stavite na društvene mreže, spremite se – lajkovi će pljuštati sa svih strana!

Macama je mesto u toplim domovima, ne napolju!

3. Šaka hrane i posudica tople vode mogu biti spas u zadnji čas!

Sa prazničnih trpeza sigurno vam je ostalo mnogo hrane, pa već sada zavirite u frižider i odvojite nešto što sigurno nećete pojesti. Uzmite dve plastične posudice u koje ćete sipati toplu vodu i hranu koju ste namenili životinjama i spustite ih ispred zgrade. Ako niste u žurbi, svratite do prodavnice i kupite konzerviranu hranu za pse i mačke, možda malo suve hrane i sve to ostavite na mestu gde ne dopire sneg ili ledena kiša.

pomognemo petface

4. Nisu ugroženi samo psi i mačke, zimu jedva preživljavaju i ptice!

Postavite hranilice za ptice u svom kraju a ako za to nemate vremena onda bar plastični poklopac stare posude, tacnu ili nešto slično napunite zrnevljem i stavite na svoj prozor ili terasu.

5. Ako do sada niste, a oduvek ste želeli da udomite neku životinju, sada je pravi čas da donesete takvu odluku…

MOŽEMO SVI!

Izvor: ba.n1info.com

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHOĆEMO MEDIN ZAKON: Meda iz Subotice uginuo od srčanog udara izazvanog petardama!
Sledeći tekstVIDEO: Zavirite u RANČ na kome živi 46 pasa koje niko nije želeo!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime