Naslovna VESTI PSI POTRESNO PISMO PRIJATELJU PSU: “Boli me glava od muke i od želje...

POTRESNO PISMO PRIJATELJU PSU: “Boli me glava od muke i od želje da te nađem”

0

Danas se navršava osam godina i četiri meseca od kad si otišao, moj prijatelju. Ne mogu da verujem koliko je dana proteklo od kad se tvoj lavež poslednji put čuo u našoj ulici. Zato je ona svakog devetnaestog dana u mesecu tiha i samo tuga i sećanja šumore u još zelenom lišću kestenova i lipa. Danas mislim na tebe i tvoje drugare, mislim i na one koji su te odveli i ne mogu da verujem da i dalje šalju u nepoznato dušice pune poverenja.

Oni stvarno misle da su veliki zaštitari, traže novac bez imalo ustručavanja, smatraju da vam čine uslugu jer ( kako je rekao jedan od tih velikih ljubitelja pasa ) „ jedni moraju da odu da bi drugi došli na njihovo mesto“.

DIRLJIVE AVANTURE LILI I DRUGARA! Deca su je spasila napada većih pasa i mesecima brinu o njoj! (VIDEO)

Samo je pitanje kuda ste ti i tvoji drugari otišli i šta se desilo sa vama. To je pokriveno velom tajne . Neke od vas sam našla na ebayu i drugim mestima za prodaju životinja, neke nisam. Tebe u oglasima nije bilo. Kuda su te odveli? Ne mogu ni da mi kažu jer ne znaju ni oni. Njihova briga se završava utovarom u kombi i trijumfalnim „usvojen“, dalje o vašoj sudbini odlučuju strane organizacije. Tu tek vlada haos. Ista udruženja pod raznim imenima, isti ljudi u raznim organizacijama, partnerske firme, bezbroj azila po celoj Evropi, paukova mreža koja se ne može razmrsiti. Niko i ne želi da je razmrsi.

Postavlja se pitanje zašto. Ono što me je zapanjilo su cifre koje se pominju kad pravno uređene države počnu da istražuju utaju poreza (niko ne želi da pokrene pitanje postupka sa čovekovim najboljim prijateljima, to se nikoga ne tiče). Predsednik jednog nemačkog udruženja za zaštitu životinja je uhapšen zbog pronevere 640.000 evra. Skoro je uhapšen u Španiji rukovodilac organizacije za zaštitu životinja (ranije radio u Turskoj na izvozu pasa, aktivan u Rumuniji) zbog krađe 700.000 evra od donacija za životinje. Plata izvršnog direktora velike britanske organizacije za zaštitu životinja je 199.000 funti, godišnji budžet firme 140 miliona. Godišnji prihod drugog udruženja je 106 miliona funti. Ima takvih primera koliko hoćeš. Da ti se glava zavrti.

SPASILA GA: Veterinar je digao ruke od nje, ali ne i njena uporna vlasnica (VIDEO)

Postavlja se pitanje odakle im toliki novac. Kad bi se to znalo, sve bi bilo jasno. Samo što niko ne želi da prati tragove novca. Verovatno bi bilo previše opasno. Oprosti mi, boli me glava od muke i od želje da te nađem.

Pozdravljaju te nova Žujka, Došljak, čupava Žujka, Ćopa, Mima i Lola, Zuma, Mini i lažna Bobi, Danijela i Lajla, Crni, Žuća, Dina, Zekana, Roki i mali Žuća, novi labrador koji se boji svoje senke, Čupavko, Divna, Bobi, Boni, Megi, Lola i Nona, Đinđi, Branko, Zekana, Sima i Zec, Badža i Bruno, Džejki, Ciga i Dobrivoje, Marija i Fiti, Bekana sa porodicom, Gabrijela, Paja i Gari , mali Vuk i Maša, Cicka koja juri pse, ekipe mačaka sa terenčeta i kod zelene zgrade. A za sebe šta da ti kažem? Volim sve pse i mace ali si ti jedini od njih moj prijatelj.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Izvor: Radojka Bokun

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUŽAS! Pas bačen sa balkona jer su ga smatrali ružnim! (VIDEO)
Sledeći tekstHVALI SE UKRŠTANJEM PIT BULA I NEMAČKOG LOVNOG TERIJERA! Psi trpe veliki bol tokom života zbog toga!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime