Naslovna VESTI PSI DETE ZA PRIMER: Lara ima 8 godina, a bori se za prava...

DETE ZA PRIMER: Lara ima 8 godina, a bori se za prava životinja!

1
prava životinja petface

Da su prava životinja ugrožena zna i ona – Lara Duk sa ostrva Brač, koja ima samo osam godina! I dok se njeni vršnjaci igraju i sede za kompjuterima, Lara se brine o napuštenim životinjama. Uverena je da odraslima treba pokazati kako se to radi, jer oni ne pomažu dovoljno.

Najmlađa aktivistkinja za prava životinja, bila je deo i mirnog okupljanja za unapređenje Zakona o zaštiti životinja “Korak napred, ne deset natrag” u Zagrebu.

Pročitajte još:
Hrvatska: Nakon 4 dana staricu (78), koja boluje od demencije, pronašao pas!

prava životinja petface

– Došla sam sa mamom u Zagreb, jer sam protiv ubijanja činčila za krzno i protiv ubijanja pasa u skloništima. Htjela sam reći svima da ne dozvole da se male činčile ubijaju da bi netko nosio bundu. Činčile su slatke i pametne životinje koje moraju živjeti slobodne. Ljudi trebaju prestati ubijati životinje u skloništima. Trebaju izgraditi lijepa skloništa gdje će djeca moći posjećivati životinje i družiti se s njima, a najvažnije je da im se pronađe njihov novi dom, objasnila je Lara razloge svog dolaska za Večernji.hr.

Kako to i odlikuje nekome ko se bori za prava životinja Lara je oduvek imala kućne ljubimce, a u njenoj kući sada žive četiri mačke i tri psa. I sve su ih udomili.

prava životinja petface

– Jako volim sve životinje, a pomažem mami, ona je osnovala i Udrugu za zaštitu životinja na Braču. Zajedno smo na bočicu hranile mačiće koji su bili stari samo par dana, spašavali smo i napuštene štence, rekla je Lara.

Pročitajte još:
Najpoznatiji hrvatski bokser platio celokupne troškove operacije upucanog psa Olija!

Lara ima i jednu želju – da sa svojim plesnim klubom, organizuje priredbu na kojoj bi se prikupljale donacije za sklonište na Žarkovici.

Larina mama kaže kako veruje da ih okolina osuđuje zbog toga što rade, ali ih nimalo ne krivi. Kako kaže, ne znaju koliko je bogatstvo za decu imati kućnog ljubimca.

– U današnje vrijeme, kada ljubav, suosjećajnost i briga za druge padaju u drugi plan, odgojiš dijete koje je spremno pomoći svima, i ljudima i životinjama. To je moj najveći uspjeh i čini me sretnom, rekla je Larina mama za Vecernji.hr.

DIVNO DIVNOOOOO!

Izvor, Foto: vecernji.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHEROJ DANA: Maza iz Subotice bila je pretučena i obešena, a POGLEDAJTE JE DANAS!
Sledeći tekstOstalo je samo još nekoliko dana da PETFACA SRBIJE bude izglasana!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime