Naslovna VESTI PSI OVO SU PRAVI HEROJI: I psi pomažu u borbi protiv COVID-19 (VIDEO)

OVO SU PRAVI HEROJI: I psi pomažu u borbi protiv COVID-19 (VIDEO)

0
OVO SU PRAVI HEROJI petface

U Americi i mnogim zapadnim zemljama već je uobičajeno da se psi i mačke koriste u terapeutske svrhe i da imaju slobodan pristup u bolnicama.

Primer ovog psa je dokaz koliko je ovakva praksa uspešna, pogotovu u ovom trenutku kada se se vodi teška borba protiv koronavirusa.

PROČITAJTE I:

Pitanje koje muči sve vlasnike: DA LI MAČKA TREBA DA PIJE MLEKO?

DA LI SU OVO ŠTENCI ILI NE: Pronašao kutiju sa napuštenim štencima – ili zapravo ne!?

TAJNA VREMENSKE KAPSULE: Čovek otvorio 120 godina staru vremensku kapsulu i u njoj našao ovo! (VIDEO)

OVO SU PRAVI HEROJI petface

,,Ovo je moja dobra prijateljica Suzan. Ona je lekar hitne pomoći na prvoj liniji borbe protiv COVID-19. Sve to radi sa svojim psom, Vin, koji je na slici pored nje. Suzan obučava Vini za “Canine Companions for Independence”. Canine Companions je orgnizacija koja besplatno obezbeđuje pse koji pomažu oboleloj deci, odraslima i osobama sa posebnim potrebama. Ovaj pas svakodnevno odlazi u hitnu službu i boravi u zajedničkim prostorijama. Osoblje bolnice koristi retke trenutke pauze da provedu sa Vini. Suzan kaže da je dragocena i da mnogo pomaže medicinskm osoblju da se bore protiv straha i stresa tokom dana. Utehu možemo naći samo ako međusobno pružamo podršku. ,,Ako mene pitate – oboje su superheroji!” kaže na kraju posta Suzanina prijateljica.

“Bravo za obe”; “Hvala sto nam pomazete”; “Svak čast.” Ovo su samo neki od 1.000 komentara ispod ovog posta koji je dobio više od 80.000 lajkova.

Ovaj primer bi trebalo da podstakne i naše odgovorne da razmisle o započinjanju programa koji bi olakšali život pacijenata po bolnicama uvođenjem pasa i mačaka. Dosadašnja pravdanja da nema mogućnosti da se ovo sprovede zbog neadekvatnih higijenskih uslova, samo su još jedan prilog za razmišljanje o našem zdravstvenom sistemu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVRATILE SE RODE U BARANDU, ALI U NOVO GNEZDO: Lokalna samouprava morala da popravi načinjenu štetu
Sledeći tekstNAJSTRAŠNIJA MAČKA NA SVETU: DA LI SE SLAŽETE? (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime