Naslovna VESTI MAČKE PRAVO NA ŽIVOT – Mačići bez doma na meti komšije!

PRAVO NA ŽIVOT – Mačići bez doma na meti komšije!

0
pravo na život mačića

Dramatičan video verbalnog sukoba starijeg čoveka i devojke koja je pokušala da napravi koliko-toliko pristojne uslove za dva mačeta kraj jedne zgrade u beogradskom naselju Kotež ponovo prikazuje kakav smo zapravo (nebeski) narod. Mnogi među nama ne veruju u pravo na život i neophodnost da pomognemo nemoćnima.

pravo na život mačića

Kada je Marija Perić pokušala da ostavi kartonsku kutiju u kojo bi privremeno sklonište našla dva ulična mačeta došlo je do sukoba sa jednim komšijom. Iz video snimka se da zaključiti da je ovaj stariji čovek pokušao da ukloni kutije, verovatno jer su mu smetali mačići.

pravo na život mačića

Pročitajte i ovo: PRVO KUPANJE – Najslađe što smo videli danas!

Ovakve scene su nažalost, naša stvarnost. Mnogi ljudi su izgubili svako osećanje samilosti, humanosti, ljubavi i pažnje prema svojoj okolini. Ova dva mačeta nisu nikome ništa skrivili osim što su imali nesreću da ih neko nije želeo. Rešenje je bilo jednostavno – izbačeni su na ulicu. I to, očigledno, mnogima nije problem.

pravo na život mačića

Kako kaže Marija u svojoj objavi, kada neko pokuša da uradi nešto korisno i dobro po veliki broj svakodnevno ostavljenih uličnih životinja uvek se nađu oni koji saspu drvlje i kamenje. Očigledno je da mnogi još uvek ne razumeju da i životinje imaju svoju ulogu i svoja prava. Mnogi i pored svega nisu naučili da dele svoj prostor i sa nemoćnima i napuštenima. Nisu naučili da dele hranu, vodu… a još manje ljubav i pažnju. Mnogi nisu naučili da je život važan i to važi za svaki život, ma koliko mali bio.

Pročitajte i ovo: PAS PREPEŠAČIO 5 kilometara kako bi prisustvovao SAHRANI

pravo na život mačića

Ove dve mačkice trebaju novi dom. Pravi dom. Uz ovakav komšiluk šanse da prežive su gotovo nikakve. Marija je spremna da se brine o njima koliko može i da ih brani koliko može. Ali, njima treba pravi dom. Obezbediće prevoz do doma i porodice koja želi da ih ima i spase surovog i opasnog života na ulici i okruženju nekih (ne)ljudi. Sve informacije o usvajanju možete dobiti u inboksu Marije Perić.

Izvor: Facebook Marija Perić

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRVO KUPANJE – Najslađe što smo videli danas!
Sledeći tekstOSTAVLJEN DA SE UDAVI: Napušteni pas pronađen okovan na plaži, policija brzo intervenisala da ga spasi

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime