Naslovna VESTI PSI SVAKO ZASLUŽUJE POMOĆ: Ulični pas spasen iz kanalizacionog šahta!

SVAKO ZASLUŽUJE POMOĆ: Ulični pas spasen iz kanalizacionog šahta!

0
spasavanje uličnog psa

Da, zaista, svako živo biće zaslužuje pomoć. Ovo su dokazali članovi vatrogasno-spasilačke jedinice iz grada Breknel u Velikoj Britaniji.

spasavanje uličnog psa

Kada su dobili poziv da pomognu jednom uličnom psu koji je bio zaglavljen u uličnom kanalizacionom šahtu. Nisu se dvoumili ni jednog trenutka već su pohitali u pomoć nesrećnom psu. Akcija spasavanja nije bila preterano komplikovana jer je pas bio veoma miran, prijateljski nastrojen i saradljiv. Činilo se da je jedva dočekao da ga izvuku. Uostalom, kako i ne bi, niko ne želi da bude zaglavljen u tri metra dobokoj betonskoj rupi.

Pročitajte i ovo: PREDIVNO! Čarobna sudbina jedne Magle.

Čim su ga izvukli, članovi organizacije Dogs Trust Newbury su preuzeli brigu o psu. Dali su mu ime Zero (Nula). U saradnji sa lokalnom RSPCA su pokušali da utvrde identitet vlasnika ovog psa. Da dobro ste pročitali. Pas za koga se mislilo da je ulični pas bio je mikročipovan. Nažalost, iz nekog razloga, iz mikročipa se nisu mogli izvući podaci o vlasniku.

spasavanje uličnog psa

S obzirom da se i pored objave vesti o njegovom spasavanju niko nije javio da uzme psa, pretpostavlja se da je pas namerno napušten i ostavljen da luta ulicama. Od trenutka kada je primljen u prihvatilište Zero se promenio. Postao je zatvoren, nedruželjubiv, tužan i čini se depresivan.

Pročitajte i ovo: SADA JE NJOJ POTREBNA POMOĆ: Supermama iz Batajnice traži dom!

spasavanje uličnog psa

Pomoćnica menadžera organizacije Dogs Trust Newbury Jenni Hopkins rekla je: „Bilo nam je slomljeno srce kada smo čuli kako je Zero pronađen pre nego što je došao u naše prihvatilište. Postao je omiljen svima koji se brinu o životinjama u našoj maloj zajednici.“ Zero, je ipak počeo polako da se oporavlja. Obožava svoju igračku koju je dobio, a radnici kažu i da veoma voli hranu. Svi se nadaju da će uskoro dobiti pravi dom u kome mu više neće pretiti opasnost da bude izbačen i napušten. Držimo mu palčeve da se to i ostvari.

Izvor:  newburytoday.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPREDIVNO! Čarobna sudbina jedne Magle.
Sledeći tekstI TO SE DEŠAVA! Kujica se porodila tokom suđenja za starateljstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime