Naslovna VESTI FENOMENALNO: Nišlije prave prirodne sapune od kozijeg mleka. Sav prihod u humanitarne...

FENOMENALNO: Nišlije prave prirodne sapune od kozijeg mleka. Sav prihod u humanitarne svrhe!

3

prihod u humanitarne svrhe: Veliki ljubitelj životinja, udomitelj, vegeterijanka. Ovako bi se u kratkim crtama mogla opisati fenomenalna Jelena Pejčić, Nišlijka humanog zanimanja. Naime, ona stoji iza ideje “PRIRODNI SAPUNČIĆI”, koju sa svojim prijateljicama sprovodi u delo. I to veoma uspešno!

– Jedan od glavnih razloga zbog kojeg smo prijateljica i ja počele da pravimo sapune, je činjenica da je skoro 90% kozmetičkih proizvoda testirano na životinjama. To je poražavajuće, kaže za Petface Jelena.

Skromna Nišlijka kaže da iako dosta ljudi danas u Srbiji i regionu izrađuje slične sapune, njih razlikuju razlozi zbog koga su pokrenule celu ideju.

prihod u humanitarne svrhe petface

– Naši razlozi i početna motivacija je bila to što se skoro svi hemijski i kozmetički preparati testiraju na životinjama i to svetskih vodećih brendova. Naši sapunčići su biorazgradivi, bez veštačkih boja i konzervansa, i na taj način doprinosimo i očuvanju prirodne sredine.

Baza svakog sapuna je maslinovo ulje, a imamo i saradnju sa Udruženjem Zoo Planet. Naime, od njihovih koza dobijamo mleko i domaće kukuruzno brašno, i to nam je, između ostalog, jedna vrsta sapuna. Sav prihod prvenstveno ide kao dobrovoljni prilog za podržavanje njihove humanitarne akcije “Budimo društveno korisni” i za materijal za sledeću turu sapuna. Dakle, profit nam nije bitan, već čisto zadovoljstvo. prihod u humanitarne svrhe, objasnila nam je Jelena.

prihod u humanitarne svrhe petface

Ono što je najbitnije, ističe Jelena je da su sapuni testirani od strane Zavoda za javno zdravlje, ph vrednost je odgovarajuća, tako da su potpuno bezbedni.

Trudimo se da nam i pakovanja budu od na primer pak papira ili recikliranih materijala, tako da su i ona originalna na svoj način, dodala je Jelena za kraj našeg razgovora.

Osim što ćete svojoj koži prirediti fenomenalna ugođaj, pomoći ćete i akciji “Budimo društveno korisni” – dakle, spojićete lepo i korisno!

Pogledajte >> PRIRODNI SAPUNČIĆI

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZVEZDA DANA: Shabani, gorila maneken, zbog koga žene dolaze u zoo vrt!
Sledeći tekstZAHVALNOST: Udomljen doberman iz azila, spasio život bebi!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime