Naslovna VESTI PSI ZAHVALNOST: Udomljen doberman iz azila, spasio život bebi!

ZAHVALNOST: Udomljen doberman iz azila, spasio život bebi!

4
doberman iz azila petface

Doberman iz azila, po imenu Han, postao je primer lojalnosti i požrtvovanosti, kada je rizikujući svoj život spasio Šarlotin. Priča nas vraća u 2007. godinu kada je u porodicu Svillcic stigao doberman iz azila. Samo četiri dana kasnije rizikovao je sopstveni život, kako bi spasio svoju novu vlasnicu od ujeda smrtonosne zmije!

Na dan incidenta, sedamnaest meseci stara Šarlot Svillcic igrala se u svorištu svog doma u Athertonu, u Australiji.

doberman iz azila petface

– Isprva je Kan počela čudno da se ponaša. Činilo se kao da je bila malo agresivna prema Šarlot, pokušavajući da je odgurne daleko od mesta gde se igrala. Priznajem da smo se uplašili, jer je kod nas bila tek četiri dana, rekla je Ketrin, mama sedamnaestomesečne Šarlot.

Ono što se krilo iza ovog ponašanja dobermanke Kan je neverovatno. Ona je spazila kraljevsku smeđu zmiju, treću na listi najotrovnijih na svetu i svojim guranjem pokušavala da skloni Šarlot od nje! U trenutku napada zmije na Šarlot, Kan je uradila najhrabriju stvar.

– Kako se Šarlot nije pomerala, Kan ju je uhvatila sa zadnje strane pelena i „bacila“ je preko ramena skoro metar. Da nisam videla to svojim očima, nikada ne bih poverovala, priča Ketrin.

Zmija je ugrizla dobermanku za nogu, a Šarlot je „visila“ u vazduhu. Prema rečima Ketrin, Šarlot je izgledala „poprilično šokirano“, a kada je Kan vrisnula, shvatili su da je stala između bebe i opasne zmije.

Nakon što ju je ujela, zmija je pobegla, a Kan je ušla u kuću i pala. Hitno su je odveli kod veterinara, gde je primila anti-otrov i provela noć u velikim bolovima. Međutim, uspela je da preživi i već sledećeg jutra normalno je jela.

doberman iz azila petface

Ketrin je izjavila da su dugo nakon ovog događaja bili dirnuti onim što se dogodilo i nesebičnim potezom njihovog novog najboljeg prijatelja. Tada su znali samo jedno – da je doberman iz azila pravi potez ove porodice i da su nakon četiri dana dobili i zvaničnu potvrdu da su uradili pravu stvar.

Kan je doberman iz azila koji je tamo dospeo u strašnom stanju. Bio je pretučen, rebra su mu bila slomljena i skoro da je uginuo od gladi.

Tamošnji ekspert za zmije rekao je za lokalne medije da je Kan izbegla smrt zahvaljujući činjenici da zmija nije uspela da ubrizga veliku količinu otrova u njenu nogu. Priča bi imala potpuno drugi scenario da je zmija ugrizla i probila kožu malene Šarlot!

Za razliku od tretmana koji je Kan imala pre nego što je dospela u porodicu Svillcic, od ovog događaja uživaće u samom luksuzu!

– Ako Kan želi zlatnu posudu, Kan će je i dobiti. Dužni smo joj do kraja života, rekla je mama Ketrin.

Kakva priča za dobro jutro!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstFENOMENALNO: Nišlije prave prirodne sapune od kozijeg mleka. Sav prihod u humanitarne svrhe!
Sledeći tekstPriznanje: Kvazimodo, najružniji pas za 2015. godinu! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime