Naslovna VESTI PSI PRIKLJUČI SE I TI: Internet bruji – FOTO akcija “Opasne rase ne...

PRIKLJUČI SE I TI: Internet bruji – FOTO akcija “Opasne rase ne postoje”!

1
opasni psi petface

Kada se krajem 2011. godine pojavila vest o tome da će vlasnici takozvanih “opasnih pasa” plaćati godišnju taksu od 30.000 dinara, da će na javnom mestu moći da ih šeta isključivo punoletna osoba, sa obaveznim povocem i korpom, izazvalo je oštre kritike javnosti. Šta, zbog čega i koji su to psi “opasni”, tih dana se moglo čuti na sve strane! U grupu “opasnih” svrstali su pse rase pitbul terijera, bul terijera, mini bul terijera, američkog staforda i mešance ovih rasa. Izgleda da više ne važi pravilo da je svaki pas koji nasrne na čoveka opasan pas, bez obzira da li je u pitanju rasan pas i bez obzira koja je rasa u pitanju; izgleda da više nije na snazi pravilo da treba kazniti delo, a ne rasu!
Upravo iz ovih razloga zaječarsko Udruženje “Beta” pokrenulo je sjajnu akciju pod nazivom „Opasne rase ne postoje“. Naime, ova akcija okuplja fotografije takozvanih “opasnih pasa”, koje pokazuju koliko su oni diskriminisani. Kao što nam je poznato – i oni vole, i oni se maze, igraju se i štite decu,..
Kako objašnjavaju iz ovog Udruženja, ukoliko jednog psa, bilo koje rase, dresirate da bude agresivan – on će takav i biti. Ukoliko im pružite ljubav, nežnost, pažnju i pre svega ih pravilno socijalizujete, oni će ostati mirni i umiljati.
Iiiii mi se potpuno slažemo, zato foto aparat u ruke, uslikajte svog OPASNOG PSA i pošaljite sliku Udruženju Beta Zaječar a oni će je dodati u ovu šarenu galeriju u kojoj preovladava SAMO LJUBAV!

POGLEDAJTE NEKE OD PRISTIGLIH FOTOGRAFIJA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHITNE INFORMACIJE O ZLOSTAVLJAČU: Upucali psa u Kraljevu, pa ga doneli ispred kapije vlasnika!
Sledeći tekstUkoliko šetate sa svojim psom, možda pravite ovu grešku!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime