Naslovna VESTI PSI DOBAR PRIMER IZ KOMŠILUKA: “Vi samo udomite, a mi plaćamo troškove!”

DOBAR PRIMER IZ KOMŠILUKA: “Vi samo udomite, a mi plaćamo troškove!”

0
dobar primer petface

Opština Jelenje pokrenula je hvale vrednu akciju kako bi podstakli ljude na udomljavanje životinja. Svi koji udome psa iz lokalnog azila, opština im finansira osnovno vakcinisanje i hranu narednih godinu dana, prenosi 24sata.hr. dobar primer

Opština Jelenje odlučila je da podstakne svoje sugrađane i svu zainteresovanu javnost na udomljavanje životinja iz lokalnog azila, prenose na svojoj službenoj stranici. Ovom merom utvrđena su merila, načini i postupak udomljavanja pasa koji se nalaze u skloništu za nezbrinute životinje “Lič”  i uslove za finansiranje hrane i jednog redovitog osnovnog vakcinisanja.

PROČITAJTE I:

DEVOJČICA IZ UŽICA NAPISALA POTRESAN OGLAS: “Ne bacajte ih na ulicu!”

Opština Jelenje, tako, odnedavno finansira redovito osnovno vakcinisanja udomljenog psa kod ovlašćenog veterinarskog trgovačkog obrta iz Krasice s kojim opština ima sklopljen ugovor. Opština Jelenje snosi trošak, odnosno financira hranu za udomljenog psa u trajanju od 12 meseci od dana udomljavanja psa u vrednosti od 200 kuna mesečno.

dobar primer petface

Ovo je tek jedna u nizu mera kojom žele postati ‘Pet friendly’ destinacija i da vlasnicima pasa omoguće dostojne uslove i svakako olakšaju funkcionisanje u njihovoj zajednici, u skladu sa njihovim mogućnostima.

Odluku i postupak udomljavanja potražite na službenim stranicama Općine Jelenje.

petface viber

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.