Naslovna VESTI PSI Pet saveta kako da primetite moguće probleme sa srcem kod vašeg psa!

Pet saveta kako da primetite moguće probleme sa srcem kod vašeg psa!

0
probleme sa srcem petface

Kada primetite da nešto nije u redu sa vašim psom odmah bi mu trebalo pomoći. Ne treba čekati.

Pred vama je i pet saveta, koji će vam pomoći da uvidite moguće tegobe vašeg psa sa srcem. Ovim znakovima nećete moći postaviti dijagnozu, ali će oni poslužiti da shvatite da vašem psu nije dobro i da treba ODMAH otići veterinaru.

Srčana oboljenja pasa

Ubrzano disanje i dok miruje

Jedan od znakova, može da ukazuje na probleme sa srcem kod vašeg ljubimca, jeste taj da vaš pas ubrzano diše. Kada se ubrzano disanje događa dok miruje i kada nije imao nikakav fizički napor, to nam može biti signal da svog ljubimca ODMAH odvedemo veterinaru.

probleme sa srcem petface

Kad se pas zakašlje

Kada primetite da vaš pas kašlje obavezno pozovite veterinara i zakažite pregled. Mnogim vlasnicima se kašalj kod psa čini kao suvi kašalj, mada ga neki opisuju i kao vlažan kašalj. U svakom slučaju bi trebalo posetiti veterinarsku ordinaciju i obaviti pregled.

Brzo umaranje mogući znak

Ako primetite da je vaš pas umoran, da više leži nego da se kreće, ako primetite da se brzo umara i da prilikom šetnje sve više zastajkuje – moguće je da ima problema sa radom srčanog mišića. I opet, odlazak veterinaru je obavezan, a on će obaviti sve potreben preglede i ustanoviti razlog tromosti vašeg prijatelja 😉

Problemi sa stomakom

Smetnje u radu srčanog mišića mogu prouzrokovati loš protok krvi. To zatim uzrokuje skupljanje tečnosti u stomaku i može izazvati povraćanje kod psa. Postoje i drugi razlozi zbog kojih se to može dogoditi, ali svakako treba otići veterinaru. Ovo neretko prati i gubitak mišićne mase i nedostatak apetita, iako samo izgleda da vaš ljubimac postaje teži.

Nesvestica uvek zabrinjava

Veoma alarmantan znak problema sa radom srca je nesvestica. Ona može da izgleda poput napada, kada se vaš ljubimac jako uzbudi. To vlasnicima izgleda prilično zastrašujuće, ali se psi brzo oporave od toga. Naravno, to je znak da TREBA otići veterinaru, kako biste ispitali zdravstveno stanje vašeg ljubimca.

probleme sa srcem petface

Oboljenja srca kod psa

Obolenja srca kod pasa su veoma česta i obuhvataju 15 odsto ukupne patologije. Srčani problemi predstavljaju takve oblike obolenja gde srčani mišić slabi. Tada srce ne može da pumpa dovoljno krvi u tkiva, da ih snabdeva kiseonikom i drugim potrebnim materijama. Kod pasa postoji dva osnovna tipa srčanih obolenja. To su hronična obolenja srčanih zalizaka i obolenje srčanog mišića.

Smetnje su češće kod mužjaka.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOTRAGA ZA MIMI: “Kažu da je viđena u belom “pikapu” italijanskih tablica”!
Sledeći tekstNAUČNICI SAGLASNI: Psi tragači NIKADA neće tako lako odustati od potrage, kao u filmu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime