Naslovna VESTI MAČKE PROLEĆE JE TU – Mačke su DOLETELE nazad!

PROLEĆE JE TU – Mačke su DOLETELE nazad!

0
Mačke na drveću

Ako vam se čini da nešto nije u redu sa ovim naslavom – u pravu ste! Svi znamo da mačke ne lete i svi znamo da mačke ne spadaju u grupu životinja koje se sele na jug i obratno. Ali ove fotografije su više nego zanimljive.

Mačke na drveću

Mačke vole drveće! Služi im kao utočište kada ih pojure psi koji ponekad samo žele da se upoznaju, ponekad da se poigraju, ali ponekad, bogami i kada nemaju baš ljubazne namere. Mačke vole da svet gledaju s visine. Njima je Bog dao moć i osobine savršenih bića pa se one u skladu sa tim i ponašaju. A drvo je idealno mesto da sa njega posmatraju ostala „niža“ bića.

Pročitajte i ovo: NAJBOLNIJA PRIČA O LJUBAVI – Ostali su porodica do Norinog poslednjeg daha!

Drveće je omiljeno mesto da se vreba plen, da se jure ptice, da se vežba penjanje, hodanje po uskim granama, preskoči u tuđe dvorište…

Mačke na drveću

Čak je i mačja anatomija prilagođena drveću. Njihove šape su savijene na dole. Zbog toga one mogu veoma brzo i lako da se popnu na drvo. Nokti imaju važnu ulogu. Ali, iste ove osobine su smetnja za silazak sa drveta. Zapravo, mačke mogu da se spuste niz stablo samo unazad, u istom položaju kako su se i popele. Drugi način je skok, ali to nije uvek bezbedno i bezopasno. Neretke su situacije da mačke ostanu zaglavljene na granama i čekaju pomoć da budu spuštene.

Pročitajte i ovo: NE PROPUŠTA DA ZAGRLI SPASIOCE! Dirljivo i nežno ponašanje ove kengurice nas je oduševilo.

Mačke na drveću

Kada smo kod proleća… Sve životinje selice, kada se vrate u svoj stari kraj koriste novo vreme kako bi produžile svoju vrstu i obezbedile potomstvo. Mačke to ne rade u proleće. One se pare i porađaju cele godine ali nekim čudom u ovo doba godine nam se čini da se „gnezda“ više pune mačićima dok njihova pesma odzvanja ulicama.

Kako bilo, mačke na drveću… fotografije su super!

Izvor:  fascinatingthings.net

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAJBOLNIJA PRIČA O LJUBAVI – Ostali su porodica do Norinog poslednjeg daha!
Sledeći tekstNADA UMIRE POSLEDNJA – Pas ubijene novinarke i dalje čeka.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime