Naslovna VESTI PSI LEPE VESTI: u Novom Sadu psi i mačke mogu da se voze...

LEPE VESTI: u Novom Sadu psi i mačke mogu da se voze gradskim prevozom

3
psi i mačke mogu da se voze gradskim prevozom petface

Iz Novog Sada konačno nam je konačno stigla i jedna lepa vest a to je da psi i mačke mogu da se voze gradskim prevozom, pod uslovom da su smešteni u odgovarajuće transportere.

Ovakav stav je proizišao iz gradske Odluke o držanju domaćih životinja, koja je doneta na zahtev jedne Novosađanke koja se po ovom pitanju obratila Gradskoj upravi za komunalne poslove.

A iz Gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad“, saglasni su da će odluku grada poštovati.

psi i mačke mogu da se voze gradskim prevozom petface

Što se našeg glavnog grada, ovo pitanje je regulisano na osnovu Uredbe o prevozu kućnih ljubimaca iz 2012. godine.  Ona podrazumeva da se u vozila javnog prevoza mogu uneti psi i mačke visine do 40 cm, koji su smešteni u odgovarajuće trasnsportere, kako bi im se onemogućio kontakt sa ostalim putnicima.

Pri tom treba imati u vidu vremensko ograničenje kada je u pitanju sprovođenje ove odluke, a koje podrazumeva da je prevoz ljubimcima dozvoljen u intervalima od 9 do 13 sati i od 18 sati do ponoći.

Ovo je svakako lepa vest za sve vlasnike pasa i mačaka, koji sada sa svojim najmilijim prijateljima mogu deliti čari gradskog prevoza.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBEOGRADSKA FACA U SVETU LJUBIMACA: Ko će poneti tijaru?
Sledeći tekstNOVA ZVEZDA JE ROĐENA: Tonki, preslatki šar pej osvaja srca širom sveta

3 KOMENTARA

  1. Iskreno više bih volela da svi psi bez obzira na veličinu mogu u prevoz, uz korpu i povodac i plaćenu kartu kao u nekim drugim zemljama.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime