Naslovna VESTI PSI PSI IMAJU DUŠU, A KUČKARI… : Otvoreno pismo jedne sugrađanke koja apeluje...

PSI IMAJU DUŠU, A KUČKARI… : Otvoreno pismo jedne sugrađanke koja apeluje da se hitno povuče odluka o zabrani šetanja pasa u večernjim satima, jer može izazvati građansku neposlušnost (VIDEO)

0
Psi imaju dušu, petface

Odluka kojom se ukida večernji termin za šetanja pasa ne prestaje da izaziva burne reakcije vlasnika pasa. Duboko pogođena ovim je i sugrađanka Jasmina Stojanović koja je tim povodom napisala i otvoreno pismo upućeno predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić.

“Ne znam sa kojim ste se stručnjacima konsultovali u vezi sa ovim pitanjima, ali imam debeli razlog da sumnjam u hjihovu stručnost. I u zdrav razum. Ko god da drži do svog profesionalnog integriteta, ne bi mogao da predloži ovako radikalnu meru kojom se ni na koji način ne suzbija širenje pandemije.

PROČITAJTE I:

10 SAVETA DA ZABAVITE PSE U KARANTINU: Dok traje vanredno stanje – EVO NEKOLIKO SAVETA ZA IGRU! (VIDEO)

LJUBIMCI KOLEGE: Kako izgleda rad od kuće sa ljubimcem! (VIDEO)

NASILJE SE NE ZAUSTAVLJA: Pas je doživeo strahovit udarac koji mu je odneo “POLA LOBANJE”! (VIDEO)

Gospođa Stojanović podseća da ni u Italiji, koja je najpogođenija epidemijom virusa korona, ovakva mera zabrane nikada nije uvedena, čak ni u Bergamu, koji se smatra najugroženijim.

Mnogi sugrađani imaju kućne ljubimce, ali nemaju svi tu sreću da žive u kućama sa dvorištem. Velika većina je prinuđena da dane izolacije provode sa svojim psima u urbanim betonskim višespratnicama. Ako se uzme u obzir činjenica da psi moraju da se suzdrže od obavaljanja fizioloških potreba po 12 sati, vikendom čak i 14, onda će velikoj većinu pasa biti naneta teška šteta po njihovo zdravlje. Za bolesne i stare pse, na žalost, ova odluka može dovesti do fatalnog ishoda.

Psi imaju dušu, petface

“Moram da vas razočaram, ali vaša zamisao je teško sprovodiva u delo, a osim toga daje odličan šlagvort nama vlasnicima pasa – slobodno nas zovite “kučkari” – da pređemo u ilegalu i sa fantomkama na glavi otpočnemo gerilsko ratovanje po beogradskim ulicama”, ističe u pismu sugrađanka Stojanović, koje je i naslovila sa “Psi imaju dušu, a kučkari muda”.

Ovakva emotivna reakcija je prisutna kod većine vlasnika pasa jer kako i sami kažu “naši psi su članovi porodice, neko za koga smo spremni sve da učinimo kako bismo ih sačuvali i zaštitili”.

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSTRANI MEDIJI O NEPOPULARNOJ ODLUCI ALEKSANDRA VUČIĆA: Zabrana šetnje pasa za vreme policijskog časa! (VIDEO)
Sledeći tekstLEPE VESTI: Koale spasene u požarima u Australiji vraćaju se u svoja staništa

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime