Naslovna VESTI PSI KRAĐA U ZEMUNU: nestao teretni bicikl za razvoz hrane uličnim psima!

KRAĐA U ZEMUNU: nestao teretni bicikl za razvoz hrane uličnim psima!

0
psi zemun

Kada neko svakodnevno brine o 17 uličnih pasa to svakako podrazumeva dobru organizaciju, ali pre svega posvećenost i ljubav prema životinjama. Tomislav Karantić iz Zemuna već nekoliko godina brine o uličnim psima u tom delu Beograda – svakodnevno im donosi hranu, redovno vakciniše i naravno pruža im dovoljno ljubavi koju kao ulični psi retko kad dobijaju. Svakog dana na svom teretnom biciklu, Tomislav iz jedne lokalne mesare preuzima višak hrane koja nije prodata i razvozi svojim psima o kojima brine.

Međutim, početkom aprila dok je hranio jednu grupu pasa o kojima brine, teretni bicikl sa sve hranom u njemu je ukraden! Šok i neverica naveli su ovog čoveka da potraži pomoć kako od policije tako i preko apela koji kruži društvenim mrežama. Ono što je poznato jeste da je nekoliko nepoznatih ljudi, koje je nadzorna kamera sa jednog od obližnjih lokala snimila, odvezlo teretni bicikl u nepoznatom pravcu. Od tog momenta, gubi mu se svaki trag.

psi zemun

NEDOPUSTIVO: Tekst iz čitanke uči decu da je normalno izbaciti ljubimca na ulicu!

ŽIVOT U MUKAMA: Pas iz Pirota živi u stravičnim uslovima!

Tomislav se od kada mu je ukraden bicikl snalazi kako može i dalje hrani svoje pse na ulici, ali sada u daleko težim okolnostima jer hranu mora da raznosi ili ručno ili na običnom biciklu, pa sve traje mnogo duže. Psi o kojima brine su poznati u komšiluku, svi ih vole i niko ih ne dira, a Tomislav ih redovno svake godine vakciniše protiv besnila i zaraznih bolesti i svakodnevno brine o njima.

psi zemun

Ukoliko primetite njegov teretni bicikl apelujemo da javite policiji ili Tomislavu na broj 0641275790. Koliko je važan bicikl i psi ovom čoveku govori i podatak da je Tomislav spreman da da i novčanu nagradu za onog ko pronađe bicikl! Nadamo se da će se sve završiti dobro i da će nastaviti da brine o svojim psima, baš kao i do sad uz svoj bicikl!

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPSI POMAŽU U OTKRIVANJU ZARAŽENIH: Da li psi mogu da nauče da osete prisustvo virusa Covid-19
Sledeći tekstDA LI ZNATE: Šta je zajedničko konju i psu? (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime