Naslovna VESTI „Trčao sam slobodno i mirno, a onda su pucali na mene! Dva...

„Trčao sam slobodno i mirno, a onda su pucali na mene! Dva dana nakon toga sam umro!“

0
pucali na mene petface

Bio je lep zimski dan kada je jedan srndać u blizini mesta Debeli Lug kod Majdanpeka izašao da slobodno trči po šumi. Međutim, ta njegova radosti nije dugo trajala, začuo se pucanj i tako su sve muke i nevolje počele.

-Preko zamrzlih bara, oborenih stabla drveća, kroz dubok sneg, sa vetrom među ušima, trčao sam slobodan. I srećan. Vazduh je u momentu presekao jak zvuk. Čuo sam ga i ranije. Bio je to pucanj puške i znao sam da sa njim uvek dolazi i nešto loše. Nastavio sam da trćim, još brže. Ovog puta trčanje nije bilo zabavno, bežao sam da spasim život. Posle nekog vremena našao sam se u nepoznatom dvoruštu, nisam više mogao dalje, nisam imao gde, nisam imao ni snage ni daha. Pao sam. Počeo sam da osećam jak bol u zadnjoj nozi i tek tada sam primetio da je krvava i slomljena, priseća se nesrećni srndać na kojeg je pucano.

PROČITAJTE I:

Ćao, ja sam Marko, da li možete da mi pomognete, kako me ne bi UBILI?

Plakao je, bio je bespomoćan i uplašen i nije mogao da ustane. Njego urlik je privukao pse koji su ga opkolili i on je tada pomislio da je došao kraj. Međutim, jedna žena je došla i rasterala pse.

-Unela me je u toplu prostoriju. Previla mi je nogu i dala vode. Noć je bila teška. Nisam mogao da spavam, niti da stojim. Gledao sam u krvavu nogu i razmišljao o tome da više neću moći da trčim niti da bežim od grabljivica. Sutradan su došli neki novi ljudi. Uneli su me u neko vozilo i odveli. Tek uveče video sam da smo na nekom čudnom mestu sa mnogo životinja. Bio sam na slami i u toplom. Ali i dalje uplašen i zbunjen. Nedaleko od mene stajala je roda, kaže srndać. 

pucali na mene petface

Jedna porodica iz Debelog Luga kod Majdanpeka pronašla i spasila povređenog mladog srndaća koji ima otvoren prelom zadnjeg ekstremiteta. Nakon zbrinjavanja pronašli su Udruženje Zoo Planet i odmah ih obavestili o slučaju. Srndać je odmah odveden veterinaru.

-Naša ekipa je u saradnji i uz veliku podršku Zavoda za zaštitu prirode Srbije odmah jutros krenula za Majdanpek specijalnim vozilom za transport životinja. Srndaća smo preuzeli i transportujemo ga do Niša gde će mu biti pružena hitna veterinarska pomoć i izvršiće se operacija. Žalosno je što će ovaj mladi mužjak biti doživotno onesposobljen za samostalan život u prirodi ali u ovom trenutku je najbitnije da preživi s obzirom da je povreda visokog rizika, a jadničak je još uvek životno ugrožen, navode iz Udruženja Zoo Planet.

PROČITAJTE I:

Magarac Marko: „Ljudi HVALA DO NEBA, neću biti UBIJEN!“

U ponedeljak 24. decembra je obavljena operacija malog srndaća, nazvanog Ahil, koji je dan pre toga prevezen iz Majdanpeka, gde je pronađen sa otvorenim prelomom zadnje noge. Veterinari su izvršili operaciju noge i amputaciju kao i saniranje ostalih rana na telu koje je srndać imao.

-Ahil je u teškom stanju, mnogo je iscrljen i uplašen i trpi velike bolove… Učinjeno je sve što je bilo u moći veterinara mi mu pružamo najbolju moguću negu i nadamo se da će se Ahil izboriti. Ovo će biti teška noć i za nas, a i za Ahila ali mi se ne predajemo tako da se nadamo da će njegovo stanje biti sve bolje i bolje, napisali su iz Udruženja Zoo Planet na dan operacije na svojoj Fejsbuk stranici.

Sutradan, 25. decembra srce mladog Ahila nije izdržalo.

-Danas je bila teška borba kako za tebe tako i za nas. Na žalost ti si je , a i mi zajedno sa tobom. Bio si veliki borac, ali tvoje srce ipak nije moglo da izdrži, stoji na stranici Udruženja Zoo Planet.

Ovo udruženje stalno sprovodi aktivnosti zbrinjavanja i spašavanja povređenih životinja, a mnogi od njih su na privremenom i trajnom boravku u njihovom skloništu ZOO Kutak. Kako bi svim životinjama pružili ono najbolje potrebna im je podrška. Svi mogu da pomognu uplatom sredstava na žiro račun udruženja 105-22423-78, a za sve uplate iz inostranstva putem Paypala: zooplanet.nis@gmail.com.

Srce ti nije izdržalo, sada si slobodan i imaš celo nebo za trčanje. Nećemo te zaboraviti!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRVIH 30 DANA SA ŠTENETOM: Prvi zajednički dani su presudni za vaš budući život!
Sledeći tekstUdomili su preko 200 pasa i mačaka, sterilisali oko 300 i brinu o 70 životinja, POTREBNA IM JE POMOĆ!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime