Naslovna VESTI PSI HRVATSKA: Čovek pucao u 4 psića – Mrvica jedina preživela, njena braća...

HRVATSKA: Čovek pucao u 4 psića – Mrvica jedina preživela, njena braća nisu izdržala!

0
pucao petface

U petak je gospodin Ivan došao da nahrani četiri napuštena psića na Ovčari. Kao i svakog dana, dolazi kako bi ih nahranio i poigrao se sa njima, a plan mu je bio da ih udomi. Nažalost, umesto razigranih psića dočekao ga je horor. Pošto se na njegov glas i poziv nisu javljali, on je zabrinut krenuo u potragu. Imao je šta da vidi – ranjenu malu kujicu, koju su nazvali Mrvica. Ona se dovukla do njega, uplašena i ranjena. Ostale štence je pronašao mrtve.

HRVATSKA: Baka Savka ima 97 godina, malu penziju i VELIKO SRCE za napuštene životinje!

Kako prenosi index.hr, Mrvicina koža je visila sa kostiju i izgledala je užasno. Ubrzo ju je zbrinula Donna Kovačev i hitno su je prevezli u veterinarsku ambulantu “Anubis Klub”.

pucao petface

Kako su iz ambulante rekli, kada su uneli ranjeno štene, osetili su užasan smrad, a prizor koji je sledio – ledio je krv u žilama. Mrvica ima svega 1.500 grama, a njena noga je izgledala kao da joj je neko odgrizao deo.

Odmah su joj dali antibiotik i krenuli čistiti ranu. Rana je bila gnojna, puna dlaka, slame i smeća. RTG snimka je pokazala frakturu kosti kod koljena i puno sačme. Nakon tri dana antibiotika Mrvica je operisana i sada se oporavlja. Njeno stanje je upitno sledećih deset dana, jer je jako mala, mršava i iscrpljena. Stavljen joj je fiksator, a u stacionaru mora biti još minimalno 20 dana.

HRVATSKA: “Ponosna sam na to što ubijam životinje, a ako imate problem s tim fotkama, ne gledajte“

Kako je za Index.hr rekla gospođa Kovačev, ovakvih priča je sve više. Naglasila je kako mnoge nisu ispričane, jer većina pasa bude pronađena prekasno, baš kao što su prekasno pronašli i ostale štence iz legla.

pucao petface

-Bilo ih je još troje, a o njima se brinuo gospodin Ivan Zolja Lukić. Štence je neko ostavio na Ovčari, a Ivan ih je obilazio svakoga dana dva puta. Hranio ih je i njegov plan je bio da i očisti od parazita, udebljati ih pa udomiti. Tako je već napravio puno puta s drugim odbačenim psima i macama, no ovoga puta nije uspeo, prenosi Index.hr.

Još uvek se ne zna čime je pucano u malene pse, ali se pretpostavlja da se radi o lovačkoj puški. Nadaju se da će počinitelja naći što pre i kazniti ga za ovaj nehumani čin.

Držimo plačeve, Mrvice!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOVO JE VEST DANA I GODINE: Pas, simbol grčkih požara, VRAĆEN VLASNICIMA!
Sledeći tekstPAMTI KAO SLON: Nakon 30 godina, Tvigi iz beogradskog zoo vrta prepoznala čoveka koji ju je čuvao!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime