Naslovna VESTI MAČKE PURZEL PONOVO SKAČE! Mali mačak VELIKI junak!

PURZEL PONOVO SKAČE! Mali mačak VELIKI junak!

0

Purzel je jedan od hiljada uličnih mačaka koje se snalaze na ulicama Bugarske. On je, kao i mnogi drugi prisiljen da traži hranu i skrovište u uslovima koji svakoga trenutka prete njegovom životu. Hladnoća na ulici često dostiže i -20° Celzijusa, a tada je najvažnije naći mesto gde se neće smrznuti.

Opečeni mačak ponovo skače

Čovek iz mesta Pleven je jednog veoma hladnog jutra seo u svoj automobil i žurno startovao motor. Brzo krenuo po ulicama prekrivenim snegom i ledom. Kada se zaustavio na jednom semaforu, začuo je čudne zvuke iz prdnjeg dela automobila. Izašao je da pogleda šta se dežava sa motorom a kada je podigao haubu doživeo je šok. Video je mačka kome su od vreline motora noga i rep bili potpuno sprženi.

Pročitajte i ovo: DA LI ŽIVOTINJE IDU U RAJ? Vladika Grigorije dao svoj odgovor!

Srećom po mačka, čovek nije okrenuo glavu. Odmah je pozvao spasilačku organizaciju Strolchi Tierhilfe e. V. Oni su odmah preuzeli jadnog mačka i krenuli na put dug 200 km do grada Plovdiv kako bi mu ukazali pomoć.

Opečeni mačak ponovo skače

Uprkos velikom bolu koji je trpeo Purzel je izdržao put. Nažalost, utvrđeno je da rep i nogica ne mogu biti spašeni. Purzel je podvrgnut hirurškoj intervenciji u kojoj su mu amputirani udovi koji su pretrpeli prevelike opekotine. Posle operacije, mačak je ostao na lečenju i opravku koji je trajao gotovo dva meseca. Spasioci su bili zabrinuti za njegovu dalju sudbinu jer su znali da mačke sa invaliditetom veoma retku uspeju da dobiju pravi dom.

Opečeni mačak ponovo skače

Pročitajte i ovo: PLAKALO DA JE SPASU! Veštačko disanje za mače koje se zaglavilo u vodovodnoj cevi

Ali, Purzel nije odustajao. Oporavljao se i postao miljenik spasilaca. Njegove rane i fizičke i psihičke su zarasle i onda je nenadano stigla vest. Purzela želi da udomi porodica iz Plovdiva.

Opečeni mačak ponovo skačeOpečeni mačak ponovo skače

Danas Purzel živi srećno sa svojom novom porodicom zajedno sa ostalim četvoronožnim prijateljima. Veselo skače kroz baštu na tri noge, razigran je i uživa u životu kao mlad, aktivan mačak. Nekadašnji ulični mačak koji je svakodnevno strahovao za svoj život postao je kućni ljubimac koji može da živi bezbedno i zaštićeno.

Izvor: Male šape velikog srca

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstLEPI ko LUTKE, ali sudbine RUŽNE i PRETUŽNE!
Sledeći tekstSUVIŠE „OBIČAN“ DA BI GA PRIMETILI – Potresni snimci psa iz azila kojeg niko ne vidi!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime