Naslovna VESTI DA LI ŽIVOTINJE IDU U RAJ? Vladika Grigorije dao svoj odgovor!

DA LI ŽIVOTINJE IDU U RAJ? Vladika Grigorije dao svoj odgovor!

0
Vladika Grigorije

Na svom Instagram profilu Vladika Grigorije dao je odgovor na pitanje koje predstavlja predmet rasprave između mnogih, bilo da su vernici ili ateisti. Da li životinje idu u Raj? Za mnoge nema dileme, a drugi, negativan odgovor često koriste kao izgovor da slobodno nečovečno i bezdušno postupaju prema životinjama. Prenosimo mišljenje Vladike Grigorija u celini.

Vladika Grigorije

„Tokom svoje svešteničke službe mnogo puta sam sreo ljude koji tuguju za svojim kućnim ljubimcima, svojim vjernim dugogodišnjim saputnicima. Nerijetko bi me u takvim situacijama pitali da li će se ponovo sresti sa svojim voljenim prijateljima, to jest da li životinje idu u raj? Ovo je moj odgovor.

Pročitajte i ovo: Prvo ZLOČIN nad ŽIVOTINJAMA a potom…?!?

Neki, koji su protivnici takve teorije kažu da životinje nemaju dušu i da prema tome ne idu u raj. Ja bih rekao da je Bog stvorivši sve izrekao onu čuvenu rečenicu, i kada je stvorio i životinje, i ljude i svijet i vidio da je sve dobro: Vidi sve je dobro. Dakle, iz mog ličnog iskustva, iz mog prijateljstva sa mojim psom Garijem i sa tim iskustvom koje imam o ljubavi ljudi prema njihovim kućnim ljubimcima, ja bih se najradije složio sa velikim teologom 20. veka Nikolajem Berđajevim koji kaže: Neću u Raj ako tamo nema moje mačke.“

Vladika Grigorije

Pročitajte i ovo: On je SLADAK, STAR i SLEP! Spašen od smrti u borbama pasa!

Dakle, sve je jasno. Ko ne veruje neka nastavi po starom. Mi nemamo dilemu da li životinje idu u Raj. Kada razmišljamo o Raju, bolje da pomislimo da li da li ćemo se tamo ponovo sresti jer naše životinje će nas tamo sigurno čekati. Pitanje je da li ćemo mi zaslužiti mesto pored njih.

Izvor: Instagram

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSUNČICA ĆOPIC! Crno mače koje obasjava svet, MOLI za DOM!
Sledeći tekstLEPI ko LUTKE, ali sudbine RUŽNE i PRETUŽNE!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime