Naslovna VESTI PSI DEFINITIVNO VEST DANA: IKEA otvorila vrata i pustila napuštene pse da se...

DEFINITIVNO VEST DANA: IKEA otvorila vrata i pustila napuštene pse da se ugreju!

2
pustila napuštene pse petface

Ovih dana naš portal preplavile su dobre vesti. Od one da je prodavnica odeće “Penti” otvorila vrata za pse lutalice do ideje iz Portugala da su od pokvarenih veš mašina napravili sklonište za napuštene mačke!

Danas stiže još jedna i to pravo iz IKEA-e. Osoblje prodavnice u italijanskom gradu Catania, odlučilo je da otvori svoja vrata uličnim psima i na taj način im omoguće da prespavaju na toplom. Njihov potez naišao je na odobravanje i podršku većine kupaca.

pustila napuštene pse petface

Martine Taccia bila je u šopingu u ovom, možda i najpoznatijem lancu nameštaja i pokućstva, kada je u izlogu za dnevnu sobu primetila nekoliko pasa koji spokojno odmaraju u toplom i na sigurnom. Bila je oduševljena onim što je videla, jer to nažalost ne viđamo često. Kada je saznala da je IKEA zapravo otvorila vrata i pustila napuštene pse da se ugreju, njeno oduševljenje je tek tada poraslo.

pustila napuštene pse petface

Naime, osoblje iz ove radnje ne samo da je primilo pse, već su im svakog dana davali svežu hranu i vodu, kao i negu od radnika, a neki su čak i pronašli dom. Kupci koji su dolazili u radnju, osim kupovine nameštaja gledali su i pse, pa tako neke i udomili.

Iako IKEA ne reklamira javno ovaj potez, vest se brzo proširila Internetom zahvaljujući kupcima koji podržavaju ovaj fenomenalni gest.

pustila napuštene pse petface

Da podsetimo, ovo nije prvi put da poznati lanac nameštaja pomaže životinjama. U saradnji sa organizacijom “Hope for Home” postavljali su pse od kartona u svoje izloge, kako bi podstakli ljude na udomljavanje.

Nadamo se da će ovo postati praksa i da će i naša IKEA uskoro otvoriti vrata za napuštene pse tog kraja!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPAŽNJA, UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Zašto u ovom gradu niko ne reaguje na UBIJANJE PASA?
Sledeći tekstPRETUŽNI MALIŠAN: Dečijim rukopisom napisao oglas, oblepio bandere i moli da mu pomognemo da nađe psa Lokija!

2 KOMENTARA

  1. Kod nas u Ikeu ne mogu da uđu ni vlasnički psi, a kamoli napušteni. Kakva sredina, takva i politika Ikee. >:(

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime