Naslovna VESTI PSI TUŽNO: U kamionu ranac, a u rancu NAPUŠTENO ŠTENE PITBULA!

TUŽNO: U kamionu ranac, a u rancu NAPUŠTENO ŠTENE PITBULA!

0

Neko je baš bio kreativan kada je tražio način na koji će napustiti štene. Ljudima je svašta palo na pamet, ali ovo još nismo čuli –  štene pitbula ostavljeno u rancu, a potom stavljeno u kamion.

Baš kao i svakog radnog dana, američki ratni veteran Džeri Murej je uleteo u svoj pikap kamion i napravio 35-minutnu vožnju od Tampe na Floridi, do doma u kom živi sa ženom i tri psa. Ova vožnja, međutim, nije bila uobičajena.

rancu petface

Kada je izašao iz kabine, primetio je da se nešto mrda u krevetu u kamionu. Pogledao je bliže i video oko šteneta pitbula kako viri iz ranca. U rancu su se nalazili zgužvani papiri i plastika.

– Od tog prizora sam se „smrznuo“,jer nisam mogao da verujem šta vidim. Osećao sam se loše što se nalazio tu i pitao sam se koliko se dugo tu nalazio. Kroz glavu mi je prošlo koliku sam samo gužvu prošao, kaže Džeri.

Pročitajte još: Pitbul Miti bio ostavljen da iskrvari na smrt, sada slavi PRVI rođendan!

Odneo ga je kući. Štene je bilo preplašeno. Pio je mnogo vode, zavukao se u ćošak i zaspao. Bio je prljav toliko da su mislili da je braon ili crne boje. Okupali su ga i shvatili da ima divnu sivkastu dlaku sa belim šarama. Odveli su ga kod veterinara kako bi proverili da možda nije čipovan. Bio je star oko 12 nedelja i imao je nekoliko infekcija i parazita.

rancu petface

Iako je Džeri već imao tri psa, nije želeo da ga ostavi u azilu.

– Zaslužio je slobodu i prostor, a ne da bude iza rešetaka, kaže Džeri.

Pročitajte još: Pit bul Slejer je JUNAK: Spasio dečake od napada zmije!

Pokušavao je da stupi u kontakt sa organizacijama za udomljavanje životinja, pa je brigu o njemu preuzeo Bil Grej, inače osnivač jednog od prihvatilišta. Bilova žena je štene divnih sivkasto – plavih očiju nazvala Zues. Niko nije mogao da razume kako je neko mogao to da uradi. Lokalne vlasti putem uličnih kamera pokušavaju da vide ko je počinilac.

Grej se inače bavi zaštitom pasa rasa bokser i pitbul koji su često podvrgnuti eutanaziji. Zues je dobio svoju šansu jer je naišao na dobre ljude i sada izrasta u jednog divnog psa! 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTRSTENIK: Hitno potreban dom za ši-cua, kome je vlasnik preminuo!
Sledeći tekstBRAVO: Student (24) se vozio kroz uragan, kako bi spasio pse – Telmu i Herkulesa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime