Naslovna VESTI PSI Ako razgovarate sa ljubimcem, NE MORATE BRINUTI, jer to je znak da...

Ako razgovarate sa ljubimcem, NE MORATE BRINUTI, jer to je znak da ste inteligentni!

0
razgovarate sa ljubimcem petface

Ako razgovarate sa ljubimcem, tačnije ako ste jedan od onih vlansika koji neretko “razmene” par reči u toku dana sa svojim ljubimcem, onda je ovo tekst za vas! I to ne samo “par rečenica”, već se ponekad više ispričate sa njim nego sa prijateljima 😀

Vrlo verovatno da ste se pitali – da li je sa vama sve ok – ali od sada više ne morate briuti, jer stručnjaci kažu da ste vi INTELIGENTNI!

NOVI DOKAZI: Svaka peta žena se poverava svom psu!

Naime, Nikolas Iplej, profesor na Univerzitetu u Čikagu i stručnjak za ponašanje, tvrdi da je razgovor sa ljubimcima posledica “antropomorfiziranja”, odnosno potrebe čoveka da se prema životinjama odnosi kao da je ljudsko biće, umno koliko i on.

razgovarate sa ljubimcem petface

– Istorijski gledano, antropomorfizacija se tretirala kao detinjasto ponašanje, ali ona je zapravo prirodni produkt činjenice da je čovek najinteligentnije biće na planeti. Nijedna druga vrsta nema ovu tendenciju. Osim toga, mačke i psi su neverovatna stvorenja, a mi želimo da budemo njihovi prijatelji i prilazimo im kao da imaju razvijene umove koliko i mi, zaključuje profesor.

10 znakova koji ukazuju da vam je pas postao životni partner!

Naučnik kaže da prepoznavanje uma ostalih živih bića, pogotovo ljubimaca, nije nikakva glupost ili nezrelost, već odraz najveće sposobnosti našeg mozga.

Tako da – PRIČAJTE DO MILE VOLJE!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOSLEDNJA ŽELJA VLASNIKA PSA: „Udomite ga, ostaće sam kada ja umrem!“
Sledeći tekstBEZ STIDA I SRAMA: Ostavio je ga je na putu, a pas se trudio da mu dokaže koliko ga voli! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime