Naslovna VESTI PSI Prvi put sa psom na letovanje – automobilom!

Prvi put sa psom na letovanje – automobilom!

0
putovanje sa psom petface

sa psom na letovanje: Osim što zahteva puno planiranja, putovanje za one koji imaju kućne ljubimce je malo i komplikovaniji deo letovanja. Bez obzira da li na letovanje vodite i ljubimca ili ga ipak ostavljate u “sigurnim rukama” – reč je o još jednoj obavezi kojoj treba da se posvetite ukoliko planirate da napuštate zemlju.

Preporučujemo da odvojite malo više vremena za pripreme: kako zbog dokumenata koje treba pripremiti, tako i zbog načina na koji će putovanje prihvatiti vaš ljubimac.

Ovog puta akcenat ćemo staviti na temu: Prvi put sa psom na letovanje – automobilom.

Prvo pravilo je – pustiti psa da se navikne na svoj novi prostor! Pustite ga da sam uđe unutra ili ga navedite ukusnom poslasticom. Nagradite ga i pohvalite za svaki korak koji učini: kada uđe u automobil, kada počne da njuška okolo, kada se opusti i bude smiren.

Nemojte davati psu hranu barem jedan sat pre početka putovanja da bi ste izbegli eventualnu mučninu kod psa.

Za vreme putovanja pravite pauze kako bi pas mogao da vrši nuždu, malo se prošeta a i kako bi ste ga nagradili poslasticom.

pet neophodnih aksesoara za putovanje sa psom petface

Ponesite svežu vodu, posebno sada kada je vruće, jer je za psa vrlo problematičan nedostatak vode duži od 6 sati. A i nema potrebe za tim 🙂

Stalno apelujemo, ali nije na odmet da ponovimo još jednom. Nikada ne ostavljajte ljubimca “ni na pet minuta” samog u zatvorenim kolima, posebno u toplim danima jer mu to može ugroziti život. Za samo nekoliko minuta temperatura u kolima može da poraste i za 20 stepeni.

sa psom na letovanje petface

Ponesite psu neke od njegovih igračaka kako bi se mogao zabaviti, a i kako bi sebi obezbedili sigurnu vožnju bez ometanja.

Psa prevozite u transporteru, jer će tako biti sigurniji u vožnji, inače za manje pse postoje i specijalni kaiševi koji im obezbeđuju sigurnost na zadnjem sedištu.

Ukoliko vam sve ovo deluje previše komplikovano, postoje i brojne opcije koje će vašeg ljubimca zabaviti, ukoliko ostaje u zemlji.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKAV TANDEM: pas i beba dremaju (VIDEO)
Sledeći tekstKAKVA KOORDINACIJA POKRETA: mače koje igra nikoga ne ostavlja ravnodušnim (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime