Naslovna VESTI PSI BEOGRAD: Vesni i Astoru, njenom psu vodiču slepih, nisu dozvolili ulazak u...

BEOGRAD: Vesni i Astoru, njenom psu vodiču slepih, nisu dozvolili ulazak u objekat!

0
vodič slepih petface

Njeno ime je Vesna Nestorović i jedina je osoba koja se slobodno kreće uz svog psa vodiča slepih, Astora. Njima je po Zakonu o kretanju uz pomoć psa vodiča omogućen nesmetani pristup i kretanje u javnom prevozu, objektima i površinama u javnoj upotrebi i u radnom prostoru, kao i u svakom drugom prostoru.

Tako bar piše u Zakonu, jer ono što ovaj dvojac neretko doživi je veliko STOP na vratima ugostiteljskih objekata. U decembru prošle godine, Vesni i Astoru je vozač GSP na liniji 25P zabranio vožnju autobusom, a najnoviji slučaj desio se juče oko 14:15 h.

vodič slepih petface

SRAMOTA: Vozač na liniji 25P nije hteo da nastavi vožnju zbog slepe Vesne i njenog psa vodiča!

– Danas u 14.15 h su meni i Astoru zabranili da uđemo u TEMPO – Viline vode. Ukazali smo na Zakon o kretanju sa psima vodičima. Pas je uredno obeležen, a ja sa svim ispravama. Međutim, osoba zaposlena u obezbeđenju nam je objasnila da je TO moglo pre ali danas ne može i da on zna svoje pravilnike, izjavila je Vesna u saopštenju za javnost!

vodič slepih petface

Kako je dodala, svi posetioci ovog objekta uveravali su gospodina da je Astor pas vodič koji „radi svoj posao“ i  da po Zakonu oni moraju biti pušteni u objekat. Međutim, sve je ostalo na tome.

– Sutra ću podneti prvu prijavu za diskriminaciju i ne dozvoljavanje ulaska u objekat meni, slepoj osobi i psu vodiču. Podelite ovu vest dalje, molim Vas. Pomozite nam da postanemo jednaki članovi društva bez razlike na našu invalidnost, dodala je gospođa Nestorović.

vodič slepih petface

Na protest slepih i slabovidih došla SAMO JEDNA OSOBA!

Predstavnici kompanije „Delez Srbija“ u čijoj se mreži nalazi i pomenuti Tempo objekat vrlo ljubazno su odgovorili na naša pitanja u vezi sa slučajem. Kao društveno – odgovorna kompanija odmah su pokrenuli istraživanje ovog nemilog događaja, a o svim detaljima u vezi sa istim će nas vrlo brzo obavestiti. Sapoštenje ćemo, naravno, preneti našim čitaocima.

Do tada vas pitamo – da li ste prisustvovali slučaju diskriminacije na bilo kojoj osnovi?

Foto: Facebook/coka.nestorovic

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBIOGANCE odgovara: Kako da otpetljate pseću dlaku
Sledeći tekstSVAKA KAZNA JE PREMALA: Ovako izgleda pas kog vlasnik napusti i ostavi u azilu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime