Naslovna VESTI PSI SAMA NA SVETU – Dugo putovanje u bolju budućnost

SAMA NA SVETU – Dugo putovanje u bolju budućnost

0
Pas ostao sam na svetu

Maša je kuja koja je ostala sama na svetu. Živela je 15 godina sa vlasnikom koji je nedavno umro. I tako, završila je na ulici. Jednog dana, jedna žena dobrog srca ju je videla kako nemoćno leži ispod jedne klupe. Nije mogla da okrene glavu i da ne pomogne.

Pas ostao sam na svetu

Tako je počelo Mašino dugo putovanje u olju budućnost. Očajna, tužna i sama na svetu Maša je čekala smrt na ulici kako bi se spojila sa čovekom na nekom boljem mestu. Ali, to nije način da se završi jedan divan život koji je bio ispunjen ljubavlju i prijateljstvom.

Pročitajte i ovo: PRVI PUT NA SLOBODI – 17 pasa oslobođeno iz kaveza u kome su proveli ceo život

Pas ostao sam na svetu

Žena je pokušala da pomogne Maši. Kada je prišla, videla je da je potpuno nemoćna. Donela joj je malo hrane, ali Maša nije želela da jede. Žena je bila strpljiva, nežna i uporna, pa je najzad jadna kuja pojela obrok. Onda je nekako ustala i odteturala se dalje niz ulicu. Ali, samo nekoliko metara dalje, ponovo se nemoćno sružila na travu. Žena je potražila pomoć i komšije su se odazvale.

Pas ostao sam na svetu

Pročitajte i ovo: ONA JE PRIMER SVIMA – Devojčica pravi lutkice, a novac poklanja lokalnom azilu!

Maša je odneta u jednu veterinarsku kliniku gde je pregledana. Pored tuge zbog gubitka dugogodišnjeg prijatelja Maša je patila i od ozbiljnih fizičkih problema. Jedan disk u kičmi je bio pritisnut što je otežavalo kretanje i izazivalo velike bolove. U bešici se nalazio veliki broj kamenčića a jetra joj je takođe bila obolela.

Pas ostao sam na svetu

Većina ljudi bi odustala od tako starog i bolesnog psa. Ali Irina koja je preuzela brigu o Maši je odlučila da ova divna kuja zaslužuje još jednu priliku. I tako je započelo lečenje i borba za njen život. Lekovima je oporavljena jetra. Trebalo je pripremiti Mašu za komplikovane operacije na kičmi ali i za vađenje kamenčića iz bešike. Mesec dana kasnije, pošto se kujica dovoljno oporavila, obavljene su operacije.

Pas ostao sam na svetu

Obe su uspele, a Irina je nastavila da se brine o Maši i da joj pomađe da se potpuno oporavi. 6 meseci kasnije, Maša je samostalno hodala. Vratio joj se sjaj u očima, dobila je novi dom i novu osobu koja je voli i koja nije htela da odustane o psa koji je bio otpisan. Mašino dugo putovanje u bolju budućnost je završeno. Niko ne zna koliko će još živeti, ali sigurno je da će ostatak života provesti u ljubavi i pažnji kakvu zaslužuje. Njen stari prijatelj će je još čekati u drugom životu.

Izvor:  YouTube

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRVI PUT NA SLOBODI – 17 pasa oslobođeno iz kaveza u kome su proveli ceo život
Sledeći tekstOSTAVLJENA DA UMRE – Vlasnik nije želeo da pomogne svom unesrećenom psu

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime