Naslovna VESTI PSI DA LI SU JOJ ŠANSE NIKAKVE? Siri je živela u nesreći ali...

DA LI SU JOJ ŠANSE NIKAKVE? Siri je živela u nesreći ali je presrećna kada je neko pogleda!

0
Pas Siri čeka šansu

Psi nas svakog dana iznenade. Njihov optimizam, volja i odlučnost da prežive, ljubav prema ljudima čak i kada žive u nesreći su inspirativni i više nego dirljivi. Priča o Siri, kujici kojoj je potreban dom, to po ko zna koji put potvrđuje.

Pas Siri čeka šansu

“Pojavila se pre mesec dana u kraju, po kiši, srećna, presrećna što je neko obratio pažnju na nju. Ništa njoj nije smetalo što je sve prljavo, blatnjavo i mokro, pojela je pola konzervice koju sam imala više se radujući dodiru i pažnji, nego hrani. I to je onaj momenat kada vam srce prepukne” – priča jedna devojka koja nas je zamolila da pomognemo da ova kujica pronađe pravi dom i porodicu.

Pročitajte i ovo: PARALIZOVAN I JOŠ VEZAN! – Stravična patnja i neverovatna borba psa da preživi.

Uz pomoć jednog mladića, Siri je sterilisana i obeležena na grad. Vratila se u kraj gde su joj ljudi prvi put poklonili malo pažnje i ljubavi. Više puta je oglašavana ne bi li se javio neko ko bi je prigrlio, dao joj ljubav i dobio bezgranično poverenje koje Siri daje svakome ko je pogleda. Siri je mala, „lagana kao perce“, po izgledu je mešanac špica i pulina… Nije atraktivna, nije „rasna“, nije „mala bela“, štaviše ona je crna. Siri je stara manje od godinu dana, veoma pametna, lako će se naučiti na povodac i život u kući. Zašto? Zato što obožava ljude, zato što će učiniti sve da dobije dom i daje bezgraničnu ljubav osobi koja će je voleti i brinuti o njoj.

Pas Siri čeka šansu

Ali, za Siri se niko nije zainteresovao. Valjda baš zato što je crna, mala, „neugledna“… zato što je pravi pas. Ili zato što je jedna od hiljada onih kojima je potreban dom i koje nekako ne vidimo, ne prepoznajemo, za koje mislimo da će se neko drugi pobrinuti. Da li je Siri posebna? Da li zaslužuje da se o njoj neko brine više nego svi oni koji su na ulicama, napušteni, odbačeni, rođeni neželjeni? „Svako živo biće na planeti zaslužuje šansu!“ – kaže ova devojka. I mi se slažemo. Šansu dajemo ili oduzimamo mi ljudi. Život onih koji su na ulici se može promeniti u trenu. Samo treba da ih vidimo i prepoznamo i pomognemo.

Pročitajte i ovo: SKAMENJENO OD KATRANA! Borba za život jareta potopljenog u katran!

Pas Siri čeka šansu

Devojka koja nas je zamolila da prenesemo priču o malenoj Siri će obezbediti vakcine protiv zaraznih bolesti i 4D test. Informacije o Siri možete dobiti na Instagram profilu: comradette_.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRUŽA ŠAPU I NADA SE! Kako mu odoleti i ne udomiti ga?
Sledeći tekstPOLICIJSKI PAS ZAPLAKAO – Ponovni susret koji slama srca!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime