Naslovna VESTI MAČKE Mačak Šar Kan izbegao EUTANAZIJU i srećno udomljen!

Mačak Šar Kan izbegao EUTANAZIJU i srećno udomljen!

0
šar kan petface

Kada je doveden u prihvatilište, mačor Šar Kan je bio jako bolestan – krzno mu je bilo u dredovima, uši su mu bile uvrnute i falio mu je deo njuškice. Bio je uplašen, ali se nije predavao, iako je bio na listi za eutanaziju.

Devetogodišnji mačor je nađen napušten, na ulici u južnoj Kaliforniji. Odmah je odveden u prihvatilište. Kada su ga videli, mislili su da boluje od neizlečive bolesti i bio je momentalno stavljen na listu za eutanaziju. Otkrili su da ima mikročip. Po zakonu, trebalo je da ga stave 10 dana na čekanje, dok pokušavaju da stupe u kontakt sa vlasnikom. Prošlo je nekoliko dana, a niko se nije javio.

šar kan petfaceKontaktirali su nekoliko organizacija koje pomažu napuštenim i bolesnim životinjama, ukoliko bi želeli da pomognu ovoj maci. Informacije su, putem Fejsbuka, stigle do Tobija Visneskog, osnivača i vlasnika prihvatilišta za starije i bolesne životinje.

Pogledao sam post na fejsbuku, na kom sam bio tagovani video Šar Kana. Pomislio sam: „O moj Bože, jadna maca“. Zamolio je sina da ode i vidi u kom je stanju mačak.

Već je znao da će ga spasiti, ali način na koji se mačak na prvi pogled spojio s njegovim sinom i unukom bio je očaravajuć.

šar kan petface-Umiljavao se kao da je znao da je to njegov spasilac i da je znao da će preživeti i da će sve biti u redu, rekao je Visneski.

Odmah su ga odveli kod veterinara. Postavljene su dijagnoze: rano oboljenje bubrega, problem s krvlju, ali najveći problem bio je taj što mu je nedostajao deo nosa.

šar kan petfaceVeterinar sumnja da je to bila infekcija koja mu je odnela deo nosa. Možda je bio zlostavljan, a možda boluje i od raka. Dok ne ojača dovoljno da se uradi biopsija, neće se tačno ni znati šta je do toga dovelo. Međutim, sve se to može izlečiti.Najvažnije je da neće biti eutanaziran i da nema nikakav bol, da je srećan i pun života.

– Najslađi je kada prede. Ušao je u naša srca! Kao da stalno na svoj način govori: “Hvala vam, hvala vam, hvala vam!”, pričaju njegovi vlasnici.

BRAVO ZA ŠAR KANA, BRAVO ZA NJEGOVE UDOMITELJE! 🙂

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKRAGUJEVAC: Mariji treba oko 10 hiljada dinara da bi spasila život svom ljubimcu!
Sledeći tekstMilisav mora da plati taksu za „opasnog psa“, iako je ukinuta još 2012. godine!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime