Naslovna VESTI PSI DA LI JE TO ŽIVOT? – Šest godina je bio zatvoren u...

DA LI JE TO ŽIVOT? – Šest godina je bio zatvoren u malom kavezu. Danas je oslobođen

0
6 godina u kavezu

Kakva osoba može da da zatvori psa u premali kavez i da ga tako zarobljenog drži 6 godina? Kakova osoba može da gleda takvo mučenje? I najgore od svega, toj osobi to nije bilo dovoljno. Na isti način je zatvorio još jednog psa koji je patio tri godine.

6 godina u kavezu

Ova priča je toliko stravična da nas je ostavila poptuno bez reči. Ženka Anšelika je proteklih šest godina svog života provela potpuno zanemareno. Nije imala priliku da šeta, trči, skače, da se raduje. Nije bila okupana niti je imala priliku za druženje. I pored ovakvog mučenja Anđelika je bila puna ljubavi i poverenja i kao da je samo čekala priliku da to pokaže.

Pročitajte i ovo: JEDNOSTAVNO I LJUDSKI – Prodavačica podelila svoj ručak sa uličnim psom!

Kada su je spasioci pronašli i oslobodili, istovremeno su iz istih muka spasli još jednog psa. Isti vlasnik je uz Anđelikin kavez postavio još jedan i u njega smestio psa Spuda. I on je bio podvrgnut istom mučenju. Tri godine su ova dva psa patila u nemogućnosti da ostvare bilo kakav kontakt. Bili su blizu jedan drugog ali tako daleko.

6 godina u kavezu

Kada su spaseni, odmah se krenulo u akciju udomljavanja. Spud je imao više sreće. Čini se da je kraći period mučenja na njega ostavio i manje posledica. Da bilo je potrebno temeljno čišćenje i uređivanje dlake ali ubrzo je dobio novog vlasnika.

6 godina u kavezu

Pročitajte i ovo: MAJČINSKA TUGA JE NEOPISIVA: Kujica tuguje posle krađe štenaca! Potraga za okrutnim lopovima i dalje traje.

Sa Anđelikom je sve išlo teže. Od samog starta je bila puna poverenja prema spasiocima ali bilo je potrebno mnogo više vremena za njen oporavak. Anđelika je bukvalno morala da ponovo nauči da hoda i da trči. Vežbe, terapije i puno pažnje i brige doprineli su da se oporavi.

6 godina u kavezu

Spud je dolazio da je poseti dok je Anđelika bila na rehabilitaciji i davao joj puno podrške. Najzad su mogli da budu zajedno, da trče i da se igraju. Uskoro, i Anđelika je dobila novi dom. Danas oba psa žive srećno i slobodno. Proćiveli su ućasne godine stravičnog mučenja ali pred njima je svetla budućnost.

Izvor:  theanimalrescuesite.greatergood.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMAČE PO IMENU „DEDA“ – Veterinari su hteli da ga eutanaziraju ali je on izrastao u preslatku mačku.
Sledeći tekstŠOK ZA CELU PORODICU: Mačak kog su kremirali – ušetao kroz vrata kao da se ništa nije desilo

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime