Naslovna VESTI PSI SKANDALOZNO: Udžbenik za peti razred osnovne škole uči decu da mrze napuštene...

SKANDALOZNO: Udžbenik za peti razred osnovne škole uči decu da mrze napuštene životinje!(VIDEO)

5
skandalozno petface

’’Imamo veliki problem pre svega sa psima, ali i s mačkama lutalicama. Ulični psi se okupljaju u čopore, koji izgledaju zastrašujuće, a gotovo svaki dan  zabeleži se neki napad, u kojem je pas ugrizao čoveka, pa i dete. Lutalice prenose bolesti, kako kućnim ljubimcima, tako i ljudima. U potrazi za hranom psi i mačke raznose đubre po ulici, čime narušavaju gradske sredine.’’

Ovako glasi odeljak iz udžbenika za peti razred. Sramno i nedopustivo! Deca sa 11 godina uče da su im napušteni psi neprijatelji, da ih mogu napasti i preneti im neku zaraznu bolest. Nije ni čudo što neretko na ulicima vidimo dete koje šutira psa ili ga gađa kamenicom. Deca lako prisvajaju sve ono što im autoriteti nalažu. U ovom slučaju to je zvaničan školski udžbenik iz biologije za pet razred, koji je odobren od strane Ministarstva prosvete.

PROČITAJTE I:

10 SAVETA DA ZABAVITE PSE U KARANTINU: Dok traje vanredno stanje – EVO NEKOLIKO SAVETA ZA IGRU! (VIDEO)

LJUBIMCI KOLEGE: Kako izgleda rad od kuće sa ljubimcem! (VIDEO)

NASILJE SE NE ZAUSTAVLJA: Pas je doživeo strahovit udarac koji mu je odneo “POLA LOBANJE”! (VIDEO)

Ta dece će sutra imati na kontrolnom pitanje: ,,Ko su psi lutalice?’’ A odgovori će biti zastrašujući.

Šta je sa onom decom koja vole životinje, koja rado pomaze i nahrane psa na ulici? Ako napišu da su napušteni psi dobre duše koje žele pažnju i ljubav, to će biti netačan odgovor, zar ne?

skandalozno petface

Nedužna deca se iz ovakvog udžbenika uče pogrešne vrednosti i jednog dana mogu da postanu odrasli ljudi koji mrze životinje, a neretko i  ispoljavaju destruktivno ponašanje prema njima. I tako će generacije i generacije imati potencijalno loš odnos prema napuštenim psima, bez ideje da im pomognu, udome ih i imaju ljudski odnos prema njima.

Osim toga, naučno je dokazano da životinje imaju veliki značaj za socijalizaciju dece. Takođe, dokazano je da decu treba učiti da imaju pozitivan stav prema napuštenim životinjama, jer ih na taj način učimo vrednosti pomaganja slabijima i onima koji su bespomoćni.

skandalozno petface

Ne smemo dopustiti da naša deca odrastaju u atmosferi u kojoj se ohrabruje loš odnos prema živim bićima, bez obzira da li su u pitanju napuštene ili vlasničke životinje. Životinje su naši prijatelji i naš odnos prema njima pokazuje  kakvi smo ljudi!

NESVAKIDAŠNJ PRIZOR: Lisica koja se sunča na panju! (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

5 KOMENTARA

  1. Trebalo je da napišete i ko je izdao ovu skarednost (BIGZ)
    Ipak, pošto sam morao sam da guglam, otkrio sam da je autor udžbenika – čarobnjak prosvete.

    https://noizz.rs/big-stories/carobnjaci-prosvete-nastavnik-biologije-kome-nagrade-nisu-najveci-uspeh/rjhmlx4

  2. Ja ne znam gde nalazite ovakve informacije . Moje dete je peti razred i u njegovoj knjizi iz biologije ne postoji ovakav tekst .

  3. Ovo je zaista glupo i pre svega sramno! Deca bi trebalo da se uče da vole životinje i da im pomažu, da ne dozvolimo da siroti psi i mačke ostaju bez doma, a ne da se od životinja prave monstrumi… Upravo zbog ovakvih stvari deca nemaju trunke empatije; učeći ih da ovako postupaju sa životinjama, biće isto i sa ljudima…Sramota.

  4. Da, ovo je stvarno sramno! Pošto ste lepo analizirali temu, predlažem da prosledite nadležnom ministru sa zahtevom da se to izbaci iz udžbenika. Srdačan pozdrav!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.