Naslovna VESTI PSI Pas je bio toliko uplašen, da se SKRIVAO U KUĆICI čim neko...

Pas je bio toliko uplašen, da se SKRIVAO U KUĆICI čim neko naiđe!

0
skrivao u kucicu petface

Bela je rođena na jednoj uzgajivačnici na Novom Zelandu gde ju je vlasnik držao u apsolutno užasnim uslovima života, veoma zanemarenu. Na kraju je pronašla kuću i izbegla život u uzgajivačnici, ali se porodica nije slagala sa svojim novim psom, pa je na kraju, Bela završila u Husky Rescue NZ.

Kada je Bela prvi put stigla u smeštaj spasilaca, bila je veoma uplašena i sve joj je nanosilo strah. U prvim godinama svog života prošla je mnogo toga lošeg, što su joj priredili ljudi, tako da im više nije verovala. Spasioci su znali da će njen oporavak dugo trajati i da će proći mnogo vremena kako bi Bela počela ponovo verovati ljudima. Tako bi i bilo da nije upoznala svog novog udomitelja, Sajmona Evansa.

ZAJEDNO MOŽEMO: Za manje od dva sata, štene sa odsečenim šapama, UDOMLJENO!

Evans je započeo volontiranje u ovoj spasilačkoj organizaciji, pomažući i starajući se za aktivnost pasa. Prvo se vezao za psa Nokta, koji je došao iz iste uzgajivačnice iz koje je i Bela došla. On je proveo svojih sedam godina, od rođenja, potpuno zanemaren i vezan za šapu. Nokt je na početku bio izuzetno uplašen, ali se na kraju sprijateljio sa Evansom, a Evans se nadao da će tako nešto postići i sa Belom.

skrivao u kucicu petface

-Kad je Bela stigla u sklonite, bila je uplašena od svega, pogotovo od muškaraca, tako da kada bih se pojavio, ona je odmah bežala u svoju kućicu, rekao je Evans.

Da bi dobio Nektovo poverenje, Evans je počeo da ga vodi u šetnju, na trčanje i zato je odlučio da mu to bude taktika i sa Belom. Uz pomoć drugog volontera, Evans je počeo voditi Belu i Nokta zajedno u šetnju i trčanje, polako i pažljivo, a Belina dobra i svetla ličnost je počela polako da se pojavljuje.

-Trebalo bi da trčimo nekoliko dana u nedelji, naveo je Evans.

LJUBAV, LJUBAV, LJUBAV: Dva zaljubljena psa ne žele da se razdvajaju!

Ne samo da je Bela počela da se zbližava sa Evansom, već se sprijateljila i sa Noktom. Svi pokazatelji su govorili da je njihovo ponašanje išlo ka boljitku.

-Nokt je koristio svoje tužno zavijanje kada bih otišao nakon trčanja. On se zaustavio kada je Bela došla, ali kada sam otišao krajem godine iz skloništa, ostavljanje njih dvoje nije bilo opcija, kazao je Evans.

Evans je odlučio da usvoji i Nokta i Belu.

skrivao u kucicu petface

Sada, godinu i po dana kasnije, Evans vodi Nokta i Belu zajedno u šetnju i na trčanje svakog dana, a noću troje prijatelja zajedno sede i spavaju u istom krevetu. Oba psa su se neverovatno promenila od kada su stigla u sklonište. Nekada su bili uplašeni, a sada su puni poverenja i osećaju se bezbrižno. Kada je Evans započeo volontiranje nije imao na umu da usvoji bilo kojeg psa, ali eto sada ih ima dvoje.

-Smešno je kako se sve te stvari i ljubavi rode. Svarno. Nisam planirao da imam ljubimca, a sada živim sa dva i osećaj je neverovatan, zaključio je Evans.

Ovo je sada jedna srećna i vesela družina, niko se više ne boji, važno im je samo da su zajedno.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBRAVO: Desetogodišnja devojčica SPASILA ŽIVOT malom golubu!
Sledeći tekstATILA JE MARININ HEROJ: Našu pevačicu napao lopov, spasio je njen ljubimac!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime