Naslovna VESTI PSI TUŽNO: Makari je sada slepi pas, zahvaljujući svojim vlasnicima

TUŽNO: Makari je sada slepi pas, zahvaljujući svojim vlasnicima

2
slepi pas petface

Makari je prelepi haski i on je sada slepi pas, nakon što su mu hiruškom intervencijom, veterinari odstranili očne jabučice. Zaista je tužno kada bilo koje živo biće izgubi moć, da putem vida, spoznaje svet oko sebe. Ali ono što je još tužnije jeste činjenica da su ga takvog stanja doveli oni kojima je on verovao najviše – njegovi vlasnici.
Veterinari su lečili ovog prelepog psa, misleći da njegove povrede oka potiču od ujeda insekta ili neke infekcije. Detaljnim pregledom I rendgenskim snimkom, ustanovljeno je da je istina ipak drugačija. Naime, utvrđeno je da pas, u predelu očiju i lica, ima ostatke drveta, za koje veterinari pretpostavljaju da je od peleta ili cepanica. Nakon toga, oni su bili primorani da mu odstrane očne jabučice.
Ovaj namučeni, slepi haski, nalazi se u irskom  Galway SPCA, a portparol je na zvaničnoj Facebook stranici ovog prihvatilišta ostavio revoltiranu poruku koja se odnosi na njegove vlasnike, a koja je upućivala na to koliko su ga oni izneverili.

slepi pas petface

Veterinari koji su se bavili ovim slučajem, su takođe bili zapanjeni ovim otkrićem:
Mislili smo da je u pitanju privremeno slepilo, koje je izazvano ujedom pčele ili nekog insekta. Ali istina nas je šokirala. Detaljnim pregledima, otkrili smo ostatke drveta ne samo u predelu očiju, već i svuda po licu i vratu. Oni su ga očigledno gađali time, a možemo da konstatujemo da su mu bukvalno oni oduzeli vid.

Kada su veterinari saznali od čega potiču povrede, nažalost, mogli su samo da konstatuju da slepilo nije privremeno i da ovaj pas nikada neće progledati. Odluka o odstranjivanju očnih jabučica, za njih je bila veoma teška, ali im je nekako laknulo kada su pre operacije ustanovili da Makari, jako dobro reaguje na glasove. Veterinari su primetili da se ovaj predivni haski, jako raduje njihovim glasovima i da učestvuje u svemu što oni oko njega govore.
Nakon operacije, kada se Makari, sada slepi pas, vratio da prihvatilište Galway SPCA, oni su se ponovo oglasili na svom profilu:

Srceparajuće je bilo posmatrati ga dok izlazi iz kombija, i polako ide preko travnjaka ka svom boksu, na momente posrćući. A pogotovo je bilo tužno gledati njegove reakcije, kada čuje pse da trče u njegovom okruženju.

Iako u ovom prihvatilištu, on ima prvoklasnu negu, slepi pas, nema drugih uslova da tamo ostane. Njemu treba pravi dom, koji će biti prilagođen njegovim potrebama. Njemu je potrebno sigurno i mirno mesto, na kome mu neće smetati buka i vreva koje vladaju u njegovom privremenom smeštaju. Zato iz ovog prihvatilišta apeluju na sve one koje koji su u mogućnosti, da im pomognu, a o Makariju govore u superlativu:
On je neverovatan pas. On toliko voli da šeta, ali i da istražuje svet oko sebe. Sve one koji mu priđu, on uzbuđeno njuška i raduje im se.

I oni su sami svesni da možda mnogo traže, ali ovaj pas zaista zaslužuje novu šansu za bolji život. A mi se iskreno nadamo da će se pojaviti neko ko će mu tu šansu pružiti i ko će mu povratiti veru u ljudski rod.

Srećno mališa!

 

 

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstČUDO: zahvaljujući mleku trudne kuje uspeo je da preživi!
Sledeći tekstJUTARNJE RAZGIBAVANJE: Ovaj pas ima problem da se rasani (VIDEO)

2 KOMENTARA

  1. Predivno je čitati vaše priče jer ipak imaju sretan kraj. Znam da mnoge nemaju zato upravo ovim pričama vraćate nadu u ljudski rod, odnosno ono što je od istog ostalo.
    Hvala Vam petface 🙂
    Ines J. Petrak

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime