Naslovna VESTI Slonica, koja je 28 godina držana na lancu u pakistanskom zoo vrtu,...

Slonica, koja je 28 godina držana na lancu u pakistanskom zoo vrtu, puštena je na slobodu!

0
slonica petface

Kavan je slonica stara 32 godine i ona je najveći deo svog života provela u zarobljeništvu, na lancu. Ova ženka azijskog slona nije znala šta znači sloboda, odnosno život u divljini. Ona je čak 28 godina provela okovana lancima u zoo vrtu Murghazar koji se nalazi u glavnom gradu Pakistana, Islamabadu.

slonica petface

Pročitajte još: CEO ŽIVOT SAMA: Najusamljenija slonica na svetu uginula u 69. godini!

Slonica se našla na slobodi, koju je izdejstvovala zahvaljujući peticiji koja je pokrenuta prošle godine, a koja je za cilj imala njeno oslobađanje. Sama ideja o pokratanju peticije krenula je od Samare Kana, koja je iz Kalifornije došla u obilazak svoje rodbine u ovoj azijskoj državi. Ona je tom prilikom postala svesna kroz kakve muke prolazi slonica koja se čitav život nalazi iza rešetaka, okovana lancima. Peticija je pokrenula talas interesovanja ljudi širom sveta, pa su vlasti zoo vrta usled brojnih pritisaka bile primorane da Kavan puste sa lanca.

slonica petface

Pročitajte još: Okrutna SMRT: Slonica zbog isrpljenosti doživela srčani udar!

Ovaj pomak zbio se u septembru prošle godine, a iako je to bio korak ka slobodi, slonica je i dalje patila u zarobljeništvu. Borba za slobodu ove ženke nastavljena je zajedničkim snagama dve organizacije – tima za Kavaninu slobodu i Help Welfare Organization. Oni su u borbi za slobodu ove slonice stigli i do pakistanskog Senata, gde su članovima ovog tela izložili ceo slučaj. Senat je prihvatio sve argumente i tako se ova slonica posle skoro godinu dana borbe našla na slobodi.

slonica petface

Pročitajte još: DŽERAD LETO: Apelujem, sprečimo izumiranje slonova!

Nakon izvojevane pobede, na zvančnoj facebook stranici slonice Kavan našla se sledeća objava:

Nakon skoro 3 decenije provedene u lancima i zanemarivanja Kavan se našla na slobodi zahvaljujući, između ostalog i Senatu Pakistana.

Kavan, uživaj! Zaslužila si!

Pogledajte  i GALERIJU fotografija:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOD OČAJA DO SJAJA: Transformacija „gomile smeća“ u prelepe pse!
Sledeći tekstMLADENOVAC: Komšija ušao u dvorište i pištoljem ubio psa Švrću!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime