Naslovna VESTI PSI HUMANOST BEZ GRANICA: Na svom imanju ovaj čovek je izgradio smeštaj za...

HUMANOST BEZ GRANICA: Na svom imanju ovaj čovek je izgradio smeštaj za preko 450 životinja!

0
smeštaj za preko 450 životinja petface

smeštaj za preko 450 životinja: U slučaju da ste pas, Maroko nije baš sjajno mesto za život. Naime, prema navodima World Animal Protection ova severno-afrička država je na pretposlednjem mestu na svetu po rejtingu koji meri dobrobit životinja. Zato delo čoveka o kome govori naša današnja priča ima još dublje značenje.

Pročitajte još: Ovaj čovek hrani 80 pasa SVAKOG DANA, zato što ne može da podnese da oni budu gladni!

smeštaj za preko 450 životinja petfaceNaime, kada se Karl Skar se preselio iz Engleske u Tandžir, grad u Maroku, to nije bila obična selidba.  On je u sklopu svog imanja, na površini od 500 metara kvadratnih izgradio je Doghouse. Želeo je na taj način da obezbedi sigurno mesto u kome će moći da smesti napuštene pse. Nakon toga, on je u ovom prostoru okupio preko 150 pasa koje je udomio sa ulice. Prema pisanjima Mirror-a, ovaj čovek bi sa svojom ženom Sali, mogao da dospe u Ginisovu knjigu rekorda kao čovek koji živi sa najviše pasa u sklopu svog doma.

smeštaj za preko 450 životinja petfaceMotiv Karla Skara da živi sa preko 150 pasa i da istovremeno ima smeštaj za preko 450 životinja u svom domu nije se ticao obaranja bilo kakvog rekorda. Ovaj bivši taksista se na ovaj nesebični potez odlučio jer je bio šokiran postupanjem prema životinjama u Maroku. On je odlučio da ne žmuri na ove prizore, već da stvar preuzme u svoje ruke:

Nema boljeg osećaja od ljubavi i naklonosti kojim me ovi psi obasipaju svakodnevno. Oni zaista izgledaju zahvalno zbog toga što im je pružena druga šansa u životu.

Pročitajte još: KRAGUJEVAC: Direktor škole, Aleksandar, godišnje spasi 30 napuštenih pasa!

Ovo nije kraj plemenitosti ovog čoveka. Kao dodatak prihvatilištu za pse, na imanju se nalazi još preko 300 najrazličitijij životinja – od mačaka i magaraca, preko divljih svinja. Svi oni žive smešteni u 12 različitih kuća. Pored toga, on je napisao smernice za vakcinaciju, sterilizaciju i kastraciju, usvajajnje koje druge organizacije za zaštitu životinja koriste kao edukativni materijal.

smeštaj za preko 450 životinja petfaceKarl ni sam ne krije da život sa preko 450 životinja na imanju ne ostavlja puno vremena za bavljenje sobom:

Ja doslovno nemam ni prostora za sebe, a život koji vodim na imanju nije nimalo lak. Ipak to je žrtva koju i više nego rado podnosim, kako bih zaštitio ove divne životinje, od kojih je većina napuštena, izgladnela ili zlostavljana.

Pročitajte još: BRAVO, BRAVO: Sa svojom učiteljicom udomili preko 600 životinja!

Da u Ginisovoj knjizi rekorda postoji i priznanje za najveće srce mi smo sigurni da bi ono otišlo u ruke Karla Skaraa – čoveka koji je napravio smeštaj za preko 450 životinja.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.