Naslovna VESTI SMRTONOSNA PREDRASUDA – Žirafin rog ima lekovita svojstva.

SMRTONOSNA PREDRASUDA – Žirafin rog ima lekovita svojstva.

0
Žirafin rog

Divlje žirafe su jedna od najvećih i najprepoznatljivijih životinjskih vrsta na planeti. Međutim, uprkos njihovoj veličini i impresivnosti, populacija divljih žirafa drastično opada. Prema podacima Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN), populacija divljih žirafa smanjila se za više od 40% u posljednjih 30 godina. Postavlja se pitanje zašto nestaju divlje žirafe?

Ubijanje žirafa

Postoje brojni razlozi za ovaj pad populacije, uključujući gubitak staništa, krivolov i sukob s ljudima.

Krivolov je veliki problem za divlje žirafe. U Africi se žirafa lovi zbog mesa, kože i repova. Žirafa se također lovi radi njihovih rogova, koji se koriste u tradicionalnoj medicini. Ovaj lov uzrokuje smanjenje populacije divljih žirafa i ugrožava njihov opstanak.

Pročitajte i ovo: OSTAVLJEN NA PLAŽI SMRTI! Meri je dobio novu šansu!

Žirafin rog, poznat i kao keratinni rog ili žirafin bod, je struktura nalik na rog koja se nalazi na glavi mužjaka žirafe. Postoje mnoge zablude o lekovitosti ove strukture, koje su često promovisane u tradicionalnoj medicini i među ljudima koji tragaju za alternativnim tretmanima.

Rogovi žirafe

Prvo, važno je napomenuti da ne postoje naučni dokazi koji potvrđuju bilo kakvu lekovitost žirafinog roga. Ova struktura se uglavnom sastoji od keratina, koji je isti protein koji čini ljudsku kosu i nokte. Dakle, nema razloga da se veruje da bi konzumiranje ili korišćenje žirafinog roga imalo bilo kakav lekoviti učinak.

Pročitajte i ovo: DA NIJE BILO LUIJA…

Isto tako, nema dokaza da bi bilo koji deo žirafe imao bilo kakav lekoviti učinak, pa je lov i trgovina njihovim delovima nepotreban i štetan za ove životinje.

Ubijanje žirafa zbog rogova

Ukratko, ideja da žirafin rog ima lekovitu moć je mit. Nema naučnih dokaza koji bi potvrdili bilo kakav terapeutski učinak ove strukture. Umesto toga, treba se fokusirati na efektivne i bezbedne metode lečenja koje su zasnovane na naučnim istraživanjima i koje ne ugrožavaju životinje.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOSTAVLJEN NA PLAŽI SMRTI! Meri je dobio novu šansu!
Sledeći tekstULIČNI PSI IMAJU SVOJE MESTO I VREDNOST

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime