Naslovna VESTI PSI Gluvi pas Solo 11 godina bio napušten na ulici, a sada uživa...

Gluvi pas Solo 11 godina bio napušten na ulici, a sada uživa u prvom domu!

0
solo petface

Solo je živeo na ulicama Los Anđelesa čitav život. Lutao je sam ili u grupici pasa. Kada je imao oko 11 godina i previše star da bi lutao sa drugim psima, uselio se na verandu jedne žene i rešio da tu ostane dok mu neko ne pomogne. Niko nije ni mogao da zna da je njegovo zdravlje bilo ozbiljno narušeno lošim sluhom, a kako su godine odmicale, ostajao je bez snage.

solo petface

Žena je primetila starijeg psa i dala mu ime Solovino, što na španskom znači „onaj koji je došao sam“. Posle nekoliko dana on je još bio tu, pa je ona kontaktirala organizaciju za spasavanje životinja „Rocket Dog Rescue“, koji su ga odveli u San Francisko.

Pročitajte još: DIRLJIVO: Gluva devojčica uči udomljeno, gluvo štene znakovnom jeziku!

Nakon što je stigao u azil, imao je nekoliko privremenih domova u kojima su ga ljudi negovali. Tako je živeo godinu i po dana. Bio je čak i usvojen nekoliko puta, ali je svaki put bio vraćen u azil. Nikome nije bilo jasno zašto ovaj sladak i drag pas ne može da pronađe porodicu. Podelili su njegovu sliku na internetu.

solo petface

– Čim sam videla njegov uzraz lica, znala sam da želim da ga volim, kaže Kerol Mesina, njegova sadašnja vlasnica.

Kada je stigao u novi dom bio je preplašen i jako stidljiv. Nakon što je čitav život proveo na ulici, nije baš verovao ljudima.

Pročitajte još: NERASKIDIVA LJUBAV: Bo uči gluvu sestru Dejzi kako da se ponaša!

– Mesecima je držao rep između nogu. Nije gotovo nikako reagovao na ljude, mačke ili druge pse… Trzao se svaki put kada je neko samo pokušao da ga mazi. Posmatrajući ga, shvatila sam da je njegov sluh mnogo gori nego što su mislili svi koji su brinuli o njemu, a takođe, zubi su mu isto bili u lošem stanju, kaže Kerol. 

Bio je potpuno gluv a bol u zubima ga je sprečavao da se raduje bilo čemu. Sluhu nije bilo pomoći, ali je malom operacijom zuba pokušala da ga vrati u formu. Od tada, on je drugačiji pas. Sada je srećan i uživa u zlatnom dobu. 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKRIVIČNE PRIJAVE za sve vlasnike koji su napustili svog ljubimca usled uragana!
Sledeći tekstNAKON TRI GODINE: Trovač iz Surčina DANAS osuđen za trovanje komšijskog psa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime