Naslovna VESTI PSI DIRLJIVO: Gluva devojčica uči udomljeno, gluvo štene znakovnom jeziku!

DIRLJIVO: Gluva devojčica uči udomljeno, gluvo štene znakovnom jeziku!

2
gluvo štene petface

gluvo štene: Nebrojano puta do sada pisali smo o tome koliko životinje sa nekim deformitetima ili nedostacima pomažu deci koja takođe imaju hendikep. Ova priča je jedna od njih, a mi smo se raznežili kao da je prva koju čujemo.

Pročitajte još: Porodica čije dete ima redak genetski poremećaj udomila je psa!

Desetogodišnja devojčica po imenu Džulija je gluva od rođenja. Njena mama i ona, nedavno su odlučile da vrata svog doma i svojih srca, otvore za jednog psa. To je bio početak jednog divnog i nežnog prijateljstva, obojeno svim nijansama razumevanja i ljubavi.

gluvo štene petface

Volter je 7 meseci staro štene terijera i čivave. On je sve vreme svog kratkog života proveo u azilu, bez nade da će ikada biti udomljen. Niko nije želeo da udomi gluvo štene. Tojest, niko nije želeo da udomi gluvo štene sve dok se na vratima Prihvatilišta Pasadena Humane Society & SPCA u Kaliforniji nije pojavila devojčica Džulija sa svojom mamom Krisi. Kao i štene Volter, i mališanka je bila gluva. Kada su volonteri u ovom Prihvatilištu rekli Džulijinoj mami da kod njih postoji gluvo štene, dileme nije bilo. Naime, ova dama je odmah shvatila da će ova kombinacija biti pun pogodak i odlučila je svojoj kući krenu sa ovim ovim preslatkim mališanom.

Pročitajte još: ISKRENO RAZUMEVANJE: Evo zašto dete sa autizmom treba da odraste uz psa!

-Kada sam prvi put držala Džuliju u naručju, s obzirom da ona nije mogla da čuje, liznula mi je vrat. Kada sam sada uzela Voltera u naručje, on je uradio to isto. Gledajući ga, znala sam da je on naš, izjavila je Krisi u videu objavljenom na Facebook stranici Pasadena Humane Society & SPCA.

gluvo štene petface

Uprkos tome što je rođen kao gluvo štene, Volter se ponaša baš kao i svaki drugi mladunac. On obožava da se igra, a posebno uživa u tome kada ga nose. Džulija, njegova nova najbolja prijateljica sada ga uči znakovnom jeziku. Do sada ga je naučila da sedne, da pije vodu i da jede i sve to bez ijednog zvuka.

Pročitajte još: HEROJ PAS: Udaljen kilometrima od vlasnice, osetio je njenu insulinsku krizu!

I sama Džulija ne krije koliko joj Volter, gluvo štene obogatio život:

Volim Voltera. On je moj najbolji prijatelj.

Zaista divna, topla priča!

Pogledajte i video o ovo dvoje najboljih prijatelja na sledećem linku:

Video o Volteru i Džuliji!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstU Prokuplju traje hajka na napuštene pse! Bilans na desetine mrtvih životinja!
Sledeći tekstIGRAČKE ROGZ: Zdrava zabava za vaše ljubimce!

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime