Naslovna VESTI MAČKE MOMAK JE HEROJ: Spasao mačku iz čeljusti dva psa!

MOMAK JE HEROJ: Spasao mačku iz čeljusti dva psa!

0
psi napali mačku

Udruženje Orpak je nedavno na Fejsbuku podelilo priču o neverovatnom momku koji je uspeo da spase mačku koju su dva psa na ulici pokušali da udave i rastrgnu. Ovaj heroj, kome nisu objavili ime, nije samo sprečio surovo ubijanje mačke, već je povređenu mačku odmah odveo kod veterinara.

psi napali mačku

Na pregledu je utvrđeno da se radi o starijoj mački po tome što joj nedostaje veliki broj zuba i da ima ozbiljne ožiljke na ušima. Verovatno se radi o vrsti tumora koji uzrokuje izlaganje suncu. Mačka je gotovo cela pokrivena belim krznom, a te mačke češće oboljevaju od ove vrste tumora.

Pročitajte i ovo: PREDIVNA VEST: Ovaj napušten par je udomljen!

psi napali mačku

Ipak ono što je bilo najopasnije, bile su brojne rane po telu od ugriza pasa. Ova bakica je bez zba pokušavala da se izbori za svoj život protiv dva psa. Bila je prestravljena, u šoku i bolovima. Na sve to, veterinari su ustanovili i da je bila smacna!

Ne propustite: PUCAO I UBIJAO PTICE PO GRADU: Da li će biti primereno kažnjen!

Od posledica napada počeo je i spontani pobačaj pa su veterinari odlučili da izvrše hitan carski rez i sterilizaciju. Maca je dobila ime Mimi i organizacija Orpak je saopštila da će preuzeti brigu o njoj. Trenutno je, zbog još uvek veoma lošeg stanja u stacionaru pod nadzorom veterinara. Kada se oporavi, biće prebačena u Orpak. Da starost provede u miru, sigurna i voljena.

psi napali mačku

Ukoliko možete da pomognete za Mimine troškove lečenja i hrane uplate možete izvršiti na: Žiro račun: 340-11004665-79. Mimi vam se unapred zahvaljuje.

Izvor: Facebook Orpak

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHEROJSKI ČIN RADNIKA ŽELEZNICE: Spasili izgubljenog buldoga sa šina
Sledeći tekstVRBAS: Da li će se ponoviti pokolj uličnih pasa iz 2015?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime