Naslovna VESTI PSI POSVEĆENOST BEZ GRANICA: Ovaj čovek je svoj život podredio spašavanju pasa sa...

POSVEĆENOST BEZ GRANICA: Ovaj čovek je svoj život podredio spašavanju pasa sa ulice!

1
spašavanju pasa sa ulice petface

spašavanju pasa sa ulice: Ko hoće nađe način. Ko neće nađe izgovor. Upravo ove mudre misli, mogu se upotrebiti kako bi se ilustrovali napori jednog čoveka iz Indije, koji je godine i godine svog života podredio spašavanju pasa sa ulice.

Pročitajte još: Upoznajte Hanu (28) kojoj je zanimanje spasavanje mačića!

Balu je toliko posvećen životinjama da je poslednjih 10 godina proveo štedeći, kako bi kupio vozilo hitne pomoći za napuštene životinje, kojima je potrebna medicinska nega. On nije veterinar, ali uspeo je da nauči kako da reaguje u situacijama kada se postavlja pitanje života i smrti za sirote živuljkice. Balu i njegova supruga uspeli su spasu nemali broj povređenih pasa i mačaka.

spašavanju pasa sa ulice petface

Njegova misija je počela kao nasumično pomaganje, ali ovaj mladi čovek je usput shvatio da je u pitanju njegov životni poziv. Ono što je interesantno za celu ovu priču je da je Balu na početku čak osećao strah od pasa:

To je bilo na samim počecima, ali kada sam počeo da provodim više vremena sa njima, shvatio sam da razloga za strah nema. Od tada, odlučio sam da šta god da radim, to mora biti povezano sa životinjama. U međuvremenu sam se i oženio, a moja supruga je takođe veliki ljubitelj životinja.

Pročitajte još: DIRLJIVA SERIJA FOTOGRAFIJA: Spašavanje napuštenog psa!

Ovaj mladi čovek za život zarađuje, tako što naplaćuje minimalnu tarifu vlasnicima i nevladinim organizacijama, kada postoji potreba za prevozom životinja.

spašavanju pasa sa ulice petface

Kod kuće uvek imam po 5-6 pasa, a neki od njih imaju polomljene noge ili povređene šape, dodao je ovaj plemeniti Indijac.

Ostale pse sa ulice, Balu sprovodi u Pet Force, gde o njima brine njegov prijatelj Vinod Salvi:

Ne sviđa mi se naziv prihvatilište jer mi to zvuči kao da psi ovde borave u nekim malecnim prostorijama. Više mi se dopada naziv farma. Balu dovozi ovde pse koje pronađe, a ja se nakon toga trudim da im omogućim sve što je u mojoj mogućnosti, rekao je on.

Pročitajte još: VIDEO: Spašen sa ulice, pas je toliko istraumiran da gleda samo u zid!

Iako Balu uglavnom nailazi na podršku povodom onoga čime se bavi, nisu retke ni situacije u kojima je on maltretiran i uznemiravan zbog svoje misije pomaganja napuštenima. U Indiji i dalje ima ljudi koji smatraju da bi ovi psi trebalo da budu ubijeni. Balu,čini se za to ni najmanje ne haje. On smatra da je to što radi od neprocenjivog značaja i on želi da spašava napuštene životinje sve dok je živ.

spašavanju pasa sa ulice petface

Mi moramo da dodamo da ne samo da je od neprocenjivog značaja, već je i velika inspiracija svima koji se bave pomaganjem onima koji su najugroženiji.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPROKUPLJE: Vlasnički pas ubio četiri psa! Ljubitelji životinja krive VLASNIKA!
Sledeći tekstZAHVALNOST OSMEHOM: Od kad je udomljena Kinta se ne prestaje da se smeje!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime