Naslovna VESTI PSI PROKUPLJE: Vlasnički pas ubio četiri psa! Ljubitelji životinja krive VLASNIKA!

PROKUPLJE: Vlasnički pas ubio četiri psa! Ljubitelji životinja krive VLASNIKA!

1
ubio četiri psa petface

Pitbul ubio četiri psa! Ovo je zvanični izveštaj i epilog strašnog napada vlansičkog psa u Prokuplju. Ljudi iz Novog naselja su, malo je reći, u šoku.

– Čuo sam lavež i zavijanje i kada sam izašao iz kuće nisam mogao da verujem u ono što gledam. Pas obliven krvlju klao je mog psa. Nisam smeo da priđem, pa smo pozvali opliciju i jedva, posle sat i po, uspeli su da ga uhvate. Krv je bila na sve strane, a prava je sreća što s obzirom da je padao mrak, nijedno dete nije bilo na ulici, kaže Miomir Aleksić vlasnik jednog od četiri psa kojeg je pitbul na smrt izujedao!

Pročitajte još:
FILMSKA PRIČA: Pit bul je spasao porodicu od naoružanog provalnika!

Kako prenosi portal prokupljenadlanu.rs, sve se dogodilo u popodnevnim satima, u Takovskoj ulici u Prokuplju. Kako kažu svedoci, pitbul koji je ubio četiri psa uvaćen je posle otprilike dva sata. Do tada, on je ulazio u dvorišta, napadao pse i izujedao do smrti!

ubio četiri psa petface
Pitbul je rasa sa najvećim predrasudama kada je agresivnost u pitanju

Zaposleni u Čistoći pokupili su i psa, ali i uginule nesrećne ljubimce. Psa koji je ubio četiri psa su odveli na očitavanje čipa, kako bi se uvtrdilo ko je vlasnik. Ukoliko se on ne pronađe, pas će kako prenose mediji, verovatno biti uspavan!

Ukoliko se, sa druge strane, utvrdi vlasnik pitbula, mogao bi i krivično da odgovara, jer je njegov kućni ljubimac bez adekvatne zaštite i suprotno propisima, šetao gradom.

Pročitajte još:
HEROJ: Lusi, ženka pit bula, dala je svoj život da bi obranila vlasnicu od nasilnika!

Međutim, ono na šta ukazuju iz Udruženja za zaštitu životinja “Šapica” Prokuplje, jeste neodgovornost vlasnika!

– U Prokuplju je prisutan problem sa psima lutalicama, ali i sa neodgovornim vlasnicima koji puštaju svoje ljubimce. Tome za sada niko ne staje na put. Mi iz Udruženja osuđujemo vlasnika, jer je isključivo on zaslužan za ovakvo stanje i epilog ovog konretnog slučaja. Apelujemo na loklanu vlast da učini nešto povodom vlasnika koji svoje pse dresiraju za borbu, neodgovorno se ponašaju sa njima, ali i da se izmeni zakon o držanju takozvanih „opasnih pasa“, rekla je za Petface Jovana Petrović Stojanović.

Izvor: prokupljenadlanu.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstFURMINATOR FOOLEE: Najmoćniji saveznik u borbi protiv linjanja ljubimaca!
Sledeći tekstPOSVEĆENOST BEZ GRANICA: Ovaj čovek je svoj život podredio spašavanju pasa sa ulice!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime