Naslovna VESTI HAPPY END: Spaseni od muka iz cirkusa i smešteni u prihvatilište.

HAPPY END: Spaseni od muka iz cirkusa i smešteni u prihvatilište.

0
Spaseni medvedi iz cirkusa

Cirkuske tačke sa životinjama uglavnom oduševljavaju gledaoce svih uzrasta. Međutim, retko ko se zapita na koji način se postižu veštine i poslušnost, najčešće divljih životinja, kako bi se pobrali aplauzi i velika zarada na blagajnama.

Spaseni medvedi iz cirkusa

Nedavno su posle duge pravne borbe četiri medveda spašena iz jednog cirkusa u Hanoju u Vijetnamu. 2019. godine, aktivisti organizacije Animals Asia su započeli borbu za oslobađanje dva mlada medveda iz Centralnog cirkusa u Hanoju za koje su utvrdili da su ilegalno uhvaćeni.

Pročitajte i ovo: I DALJE NEIZVESNO: Ženki koja je pronađena sa razbijenom glavom život još uvek ugrožen.

Cirkus je odlučio da se povinuje zahtevima organizacije i predao je medvede sa imenima Šećer i Začin aktivistima. To je pokrenulo novu inicijativu koja se je zahtevala zabranu upotrebe svih životinja u cirkusima. Nedavno, cirkus je popustio i odlučio da više ne koristi životinje u svojim nastupima.

Tako su oslobođena još 4 preostala medveda. Sada se svih šest medveda nalazi u prihvatilištu koje vodi ova organizacija i veoma su zadovoljni jer su ponovo svi zajedno ali bez obaveze da naporno treniraju i izvode besmislene tačke koje razonođuju ljude.

Spaseni medvedi iz cirkusa

Pročitajte i ovo: PRETUŽNO: Pas na obali reke čeka vlasnike koji nikada neće doći

„Po prvi put nakon mnogo godina, ova četiri prelepa medveda imaće pristup širokim otvorenim prostorima i osećati bujnu, svežu travu pod nogama. Moći će da izraze prirodne instikte i ponašanje poput penjanja, traženja hrane, kopanja po zemlji i igranja sa svojim novim prijateljima.“ Izjavila je Heidi Kuine, direktor tima za medvede i veterinare u prihvatilištu te organizacije u Vijetnamu

Spaseni medvedi iz cirkusa

Ipak svi su svesni da će biti potrebno više vremena kako bi ove esrećne životine zaboravile torturu kojom su bile izložene kako bi naučili veštine kao što su vožnje motorcikla ili hodanja po žici.

Izvor: anda.jor.br

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstI DALJE NEIZVESNO: Ženki koja je pronađena sa razbijenom glavom život još uvek ugrožen.
Sledeći tekstKINA U ŽALOSTI: Umrla svinja – simbol kineske snage!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime