Naslovna VESTI PSI VAŽNO JE PREPOZNATI: Signali koje pas daje pre nego što napadne čoveka!

VAŽNO JE PREPOZNATI: Signali koje pas daje pre nego što napadne čoveka!

0
vazno je prepoznati petface
Foto: Ilustracija

Svedoci smo slučajeva ugriza pasa, kako vlasničkih tako i napuštenih pasa sa ulice. Razlozi za agresivno ponašanje pasa su različiti, ali pre svega, treba obratiti pažnju na to kako se mi ponašamo prema tom psu, odnosno, moramo videti koliko smo dobro informisani o tome kako psi pokazuju znakove koji prethode agresiji. 

Stričnjaci iz regiona su analizirali ovu tematiku i rekli su svoje mišljenje u vezi ovoga. Akcenat se stavlja na dobrom prepoznavanju pokazatelja da je psu nelagodno.

PROČITAJTE I:

KAKO PRIĆI TUĐEM PSU: Većina napada i ugriza se dogodi kada neoprezno priđemo psu!

Prvi vi pokazatelj, koji pas ispoljava, jeste pokušaj odlaska od izvora stresa. Spustiće uši uz glavu i otići. Ako mu kojim slučajem ne dopuste da ode, on će priljubiti telo uz pod i podviti rep. Biće potpuno ukočen i gledaće u jednom pravcu. Ali ukoliko smo toliko uporni, da zanemarimo sve ove znakove, pas će početi režati.

Režanje pokazuje to, da je čovek sve ostalo zanemario i zato nije dobro kažnjavati psa kada raži, već se treba pomeriti od njega. Škljocanje zuba je još jedan pokazatelj koji prethodi ujedu, ujedno i poslednji znak upozorenja. 

Nakon toga sledi ujed psa. 

vazno je prepoznati petface

Naravno, uvek treba biti preko oprezan, jer je kod nekih pasa prelazak iz jedne faze upozorenja u drugu veoma brz, a kod nekih izostaju određeni oblici upozorenja, upozoravaju stručnjaci.

Stručnjaci upozoravaju da kažnjavanje režanja neposredno dovodi do preskakanja svih ostalih signala upozorenja, pa tako dolazi do agresije. 

Ovo MORA, zaista SVAKO ZNATI!

petface viber

Izvor: Večernji.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.