Naslovna VESTI PSI I DALJE NEIZVESNO: Ženki koja je pronađena sa razbijenom glavom život još...

I DALJE NEIZVESNO: Ženki koja je pronađena sa razbijenom glavom život još uvek ugrožen.

0
Beka je i dalje kritično

Kada smo pre nekoliko dana pisali o stravičnom slučaju maltretiranja jedne ženke poentera u južnobanatskom selu Izbište pozvali smo vas da pomognete ženi velikog srca Snežani Mikulić. Snežana je jedina preuzela brigu ovoj nesrećnoj kujici, a mnogi od vas su se odazvali pozivu za pomoć.

Pas razbijene glave

I dalje postoji veliko interesovanje čitalaca petface.net o stanju kujice koja je u međuvremenu dobila ime Beka. Da podsetimo, ovaj pas je pronađen u veoma lošem stanju. Iz ušiju joj je tekla krva, vrat joj je bio ukočen, bila je dezorijentisana i preplašena. Veoma je teško hodala, tačnije posle samo nekoliko koraka bi počela da se tetura i pada.

Pročitajte i ovo: NA IVICI SMRTI – Psu kome je razbijena glava neophodna pomoć

Pretpostavljalo se da je napuštena a da je potom udarena automobilom ili da joj je neko naneo snašne udarce po glavi i telu nekim tvrdim predmetom. Snežana se veoma brzo organizovala i odvela Beku na pregled gde joj je ukazana prva pomoć. Usledili su detaljniji pregledi kao što je snimanje rendgenom i tada je otkrivena zastrašujuća istina. Beku nije udario automobil, niti je neko udarao po glavi – dogodilo se nešto mnogo gore. Neko je u ovog jadnog psa pucao iz lovačke puške.

Beka je i dalje kritično

Na snimcima se jasno vide preostali delovi sačme koji su raštrkani po vratnom delu pa čak i u glavi. Pre ovih saznanja bilo je preporučeno i planirano snimanje magnetnom rezonancom ali je to sada zbog prisustva metalnih delova nemoguže obaviti. Naredni korak je snimanje na skeneru kako bi se utvrdilo kakva su oštećenja nastala u vratu i kičmi.

Beka je i dalje kritično

Pročitajte i ovo: PRAVI VITEZ ZAŠTITNIK: Zaustavio tramvaj da spasi kornjaču zaglavljenu na šinama

Beka se za ovih nekoliko dana donekle oporavila. Najzad je počela samostalno da uzima hranu i vodu. I dalje se veoma otežano kreće ali sada bar ne pada posle nekoliko koraka. Počela je čak i da se pomalo druži sa ostalim psima o kojima brine Snežana. Sa poverenjem je najteže. Trenutno veruje samo Snežani koja ju je do pre nekoliko dana hranila na špric jer drugačije nije mogla da uzima hranu.

Beka je i dalje kritično

Očekuje se mišljene specijaliste kako bi se napravio plan dijagnostičkih procedura i lečenja. Snežana nas je iznenadila i to više nego prijatno. Naime, na našu ponudu da objavimo broj žiro računa na koji bi svi zainteresovani mogli da uplate pomoć za lečenje Beke objasnila nam je da to u ovom trenutku nije potrebno. Dok ne bude znala šta je sve potrebno za njeno izlečenje i kakvi će biti naredni koraci, zahvalila se na do sada poslatoj pomoći i rekla nam da sada ne bi prikupljala novu pomoć bez preciznijih informacija.

Beka je i dalje kritično

Nemamo reči da opišemo naše divljenje ovoj ženi ogromnog srca koja je samo skromno rekla: „Neko mora i o njima da se brine, jer šta bi oni da nije nas“.  Beki želimo sve najbolje, potpuni oporavak i da najzad dobije dom kakav zaslužuje.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRAVI VITEZ ZAŠTITNIK: Zaustavio tramvaj da spasi kornjaču zaglavljenu na šinama
Sledeći tekstHAPPY END: Spaseni od muka iz cirkusa i smešteni u prihvatilište.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime