Naslovna VESTI PSI NOVI ZAKON kaže – u petšopovima od 2017. godine kupovaće se SAMO...

NOVI ZAKON kaže – u petšopovima od 2017. godine kupovaće se SAMO spašeni ljubimci!

2
spašeni petface

Zakon je jasan – od 2017. godine u prodavnicama kućnih ljubimaca u prodaji će biti samo oni koji su spašeni! Doduše, ovo važi za Nju Džersi, ali se iskreno nadamo da će njihov zakon imati značajan uiticaj na ostatak sveta!

Prema rečima nadležnih, ovaj Zakon je donesen i usvojen kako bi podigao svest ljudi o kupovini kućnih ljubimaca i odnosu prema odgajivačima!

spašeni petface

Po istraživanju „Humane Society“, preko 10.000 odgajivačnica u Americi “proizvedu” više od 2.4 miliona pasa godišnje. Sa druge strane u skloništa se svake godine useli 3.9 miliona pasa od kojih 1.2 miliona pasa bude eutanazirano.

spašeni petface

– Odgajivačnice zarađuju veliki novac na račun pasa i mačaka. Stekle su i reputaciju ozloglašenog „proizvođača“ koji stvaranje profita stavlja ispred humanog tretmana prema živim bićima, izjavio je senator Rejmond Lesniak koji je i predložio novi zakon.

spašeni petface

Ovaj zakon dozvoljava da prodavnice ljubimaca isključivo prodaju spasene ljubimce, iz skloništa i preko centara za spasavanje napuštenih pasa i mačaka. Svi pet šopovi imaju rok da do 16. januara prodaju sve životinje koje su dobili od odgajivača i od tog dana kupovaće se SAMO spašeni ljubimci!

Predstavnici pet industrije kažu da će ovaj zakon odgajivači teško podneti . Šta vi kažete?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.