Naslovna VESTI PSI FESTIVAL PSEĆEG MESA: 170 pasa je spašeno sa farme u Južnoj Koreji!

FESTIVAL PSEĆEG MESA: 170 pasa je spašeno sa farme u Južnoj Koreji!

0
spašeno 170 pasa petface

spašeno 170 pasa: Južna Koreja poput Kine otpočinje pripreme za tradicionalni festival psećeg mesa Bok Nal koje se održava tokom jula i avgusta. On se obeležava konzumiranjem velikih količina mesa pasa. Da bi bila podmirena potražnja, neretko se među ubijenim životinjama nalaze i vlasnički psi. Protiv ovih pokolja životinja svesrdno se bori Humane Society International, a u poslednoj akciji u nizu oni su uspeli da sa jedne farme mesa spasu 170 pasa.

Pročitajte još: UŽASAVAJUĆE: Kina u pripremama za „festival mesa“! Oko 10 hiljada pasa i mačaka zarobljeno!

spašeno 170 pasa petfaceDakle, kao što smo rekli, tokom letnjih meseci, stanovnici Južne Koreje konzumiraju velike količine psećeg mesa tokom tradicionalnog festivala Bok Nal. Većina mesa se doprema sa farmi mesa koje su locirane širom zemlje. Udruženje Humane Society International je nedavno spasilo čak 170 pasa koji su se bili na jednoj farmi mesa u gradu Vondžuu, koji se nalazi nedaleko od prestonice Seula. Nakon toga ova farma je zatvorena. Inače, ovo je peti objekat koji je Humane Society International uspeo da zatvori u ovom gradu, a broj pasa koji su spašeni prelazi brojku od 250.

Pročitajte još: Kinezi pripremaju „najužasniji festival psećeg mesa“, komentari u Srbiji su: „Šta se nas to tiče“!

spašeno 170 pasa petfaceSvih 170 spašenih pasa odmah je poslato u Sjedinjene Američke Države i Kanadu. Većina njih, čak 120 smešteno je u privremenom smeštaju koje se nalazi u Nju Džerziju. Ostali psi su raspoređeni u 18 azila i organizacija, koji su locirani u 10 država, a najsrećniji među spašenim četvoronžcima su već uspeli da nađu domove.

Zvaničnici Humane Society International kažu da među psima koji su spašeni sa farme prednjače rase poput mastifa, retrivera, biglova i čivava. Takođe, oni su utvrdili da je jedan od izbavljenih pasa ukraden od svojih vlasnika, mada slute da je ovaj broj mnogo veći.

Ova organizacija takođe procenjuje da se u Južnoj Koreji svake godine ubije između 2,5 i 3 miliona pasa. Svi oni mahom odrastaju u nehumanim uslovima i u patnji na farmama poput ove sa koje je spašeno 170 pasa. Životinje se ubijaju u nedeljama koji prethode Bok Nalu, a tokom ovog festivala se pojede između 60 i 80 % pripremljenog mesa u periodu tokom jula i avgusta.

Pročitajte još: KAKVA ŽENA: Platila 1.000 evra da bi spasila pse namenjene festivalu mesa u Kini!

Na kraju, potrebno nam je da se u povodom ovih dešavanja što pre uključi Vlada Južne Koreje, tako što će zabraniti farme psećeg mesa, kao i konzumiranje ovog mesa. S obzirom na to da se u Pjongjangu održavaju Zimske olimpijske igre, pokušavamo da vršimo uticaj na sve političare da ovakvi festivali na kraju ostanu samo u udžbenicima istorije, kazao je Endi Nal, jedan od zvaničnika Humane Society International.

Mi se iskreno nadamo da će ovi pokolji pasa što pre otići u zaborav.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKRISTINA IZ „SLAGALICE“: Nisam znala šta je ljubav, dok nisam usvojila macu Zocu!
Sledeći tekstRUMUNSKI HAČIKO: I ovaj pas 5 godina čeka vlasnika koji se više neće vratiti!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime