Naslovna VESTI PSI SPLITSKI VETERINAR PRED SUDOM: Operisao engleskog buldoga bez anestezije!

SPLITSKI VETERINAR PRED SUDOM: Operisao engleskog buldoga bez anestezije!

0
splitski-petface

splitski: U Hrvatskoj je ovih dana u žiži javnosti neouobičajena optužnica podignuta protiv splitskog veterinara Igora Mioča (47). Naime, optužnicu je podiglo Opštinsko javno tužilaštvo u Splitu, a on se tereti za kazneno delo nesavesnog pružanja veterinarske pomoći. Od posledica nesavesnog lečenja, petogodišnji engleski buldog Sonny morao je biti uspavan.

Pročitajte još: SJAJNO: Veterinar je proveo noć u psećoj kućici kako bi pokazao koliko je hladno!

splitskog petface
Foto: Ilustracija

Kako je navedeno u optužnici, Mioč je 15. i 16. juna 2015. godine, u veterinarskoj ambulanti obavio postupak kateterizacije bez sedacije i anestezije. On se tereti da je tako povredio mokraćnu bešiku psa , nanevši mu veliku patnju i bol u vidu povraćanja krvi, krvarenje iz polnog organa, ekstremno naduven abdomen, intenzivni unutrašnji bolovi. Mioč se, takođe, tereti da nije pokušao da zaleči nastale komplikacije, već je buldoga otpustio iz ambulante.

Pročitajte još: JEDAN OD TRI NAJGORA NA SVETU: Zatvoren splitski ZOO VRT!

Pas je morao biti eutanaziran 16. juna.  Hrvatsko zakonodavstvo za ovo delo predviđa kaznu zatvora do godinu dana.

– Mogu vam samo reći da se ne osećam krivim, a za sve ostalo se javite mom advokatu, kratko je prokomentarisao splitski veterinar.

Vlasnica psa je o ovom slučaju obavestila i Časni sud hrvatske veterinarske komore. U martu prošle godine je taj Sud doneo odluku kojom je dr. med. vet. Igor Mioč kažnjen novčanom kaznom od 5.000 kuna.

Izvor, foto: jutarnji.hr

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.