Naslovna VESTI PSI SRBI DA VAS VIDIMO: Ovom psu preplavljenom tumorima, potrebna je samo ljubav,...

SRBI DA VAS VIDIMO: Ovom psu preplavljenom tumorima, potrebna je samo ljubav, KO ŽELI DA MU JE DA?

0

Početkom maja zbrinuto je kuče koje je pronađeno od strane meštana u jednom selu. Radi se o selu u kojem živi desetak starijih ljudi, i koje je dosta udaljeno od prvog naseljenijeg mesta.

-Ljudi koji su je pronašli, tamo su slavili prvi maj i brinuli su o njoj dok nisu morali da krenu nazad, nakon čega su kontaktirali nas. Jako brzo smo otišli po nju i smeštena je u boks veterinarske stanice. Bila je u užasnom stanju, užasno mršava, prljava, ućebana, sa ranama po telu, sa ogromnim tumorom koji je probio kozu i bio van, navela je čitateljka Petface-a Tijana.

PROČITAJTE I:

NIŠTA SLAĐE NISTE VIDELI, ali ipak su izbačeni, ostalo je samo jedno štene, NE ZNA SE ŠTA JE SA OSTALIMA!

Tijana kaže da je mnogo stara i da se na osnovu njenog stanja može zaključiti da je verovatno služila nekome za kočenje i donošenje prihoda, a kad se razbolela, više im nije bila od koristi i napustili su je, daleko od grada verovatno da ne bi mogla da se vrati.

-Prilikom šišanja, videli smo da ima i jedan mali tumor na leđima. Kroz dva dana je usledila operacija, ta dva tumora su skinuta, ali je otkriven i treći na stomaku, mada njega veterinari za sada neće dirati, jer kako su nam rekli, takva je vrsta tumora. Rezultati patologije nažalost pokazuju da je tumor bio zloćudan, ali njega krvna slika i opšte stanje su za sada jako dobri. Osim što je jako mršava (zbog starosti ne može da se ugoji iako puno jede), ona je dobila na snazi, vesela je, obožava da šeta na povocu, i obožava da jede, objasnila je Tijana.

Naša sagovornica navodi da će kujica biti uskoro sterilisana, a njeno stanje će se pratiti. 

srbi da vas vidimo petface

-Ono što je sada problem je to što ona gubi i taj smeštaj koji trenutno ima. Ona u boksu nije srećna, ali već za neki dan, nece imati ni taj boks. Tražimo nekoga ko će joj otvoriti vrata svog doma uprkos njenom stanju, i pomoći da ostatak života provede dostojanstveno. U slučaju komplikacija kada je njeno stanje u pitanju, Udruženje Beta iz Knjaževca će pokriti troskove veterinara. Dakle treba nam samo neko ko će je voleti i brinuti o njoj, objašnjava Tijana.

Pas se nalazi u Knjaževcu.

Nadamo se da će se neko naći da joj pruži ljubav, to je JEDINO ŠTO SE OD UDOMITELJA TRAŽI!

petface viber

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.