Naslovna VESTI PSI ZAJEČAR: Deja je preživela 3 operacije i sada je SREĆAN PAS koji...

ZAJEČAR: Deja je preživela 3 operacije i sada je SREĆAN PAS koji će ostati na ulici!

0
SREĆAN PAS petface

Danas je SREĆAN PAS, ali nije tako bilo tog dana kada su vlonteri zaječarskog Udruženja Beta krenuli za Beograd, na udomljavanje! Automobil pun, vrućina, psi se „ukomešali“, pa su odlulili da stanu na parking jedne pumpe, u blizini Paraćina na predah. To je bio sudbonosni trenutak za Deju!

SREĆAN PAS petface

– Dotrčava ona. Mršava, a stomak nadut. Tužna, uplasšena. Radnici kažu da je izbačena tu. Ostavimo hranu i nastavmo dalje, jer je auto bio krcat. Naravno da nismo prestali da mislimo na nju. Naravno da smo u 1 noću, vraćajuci se, stali ponovo na pumpu, zvali, tražili, dok je nismo našli, prisećaju se volonteri tog susreta!

Dečak Lazar iz Zaječara uživo ubio životinju i hvalio se na Facebook-u!

SREĆAN PAS petface

Dobila je ime Deja! Prespavala je u autu, jer nisu je imali gde! Sutradan su je odveli kod veterinara, koji je rekao da Deja mora HITNO na operaciju! Creva su joj, rekao je, puna kamenja, klisti, pucvala. Operacija je trajala dugo, a oporavak jos duže. Nije dobijala na kilazi znatno, ali je bila veselija i jela je fino.

– Deja je i sledeće dane provodila u transporteru, U KOLIMA! Svuda smo je oglašavali ali niko je nije hteo. A onda je ootišla u privremeni smeštaj, napisali su iz „Bete“.

SREĆAN PAS petface

I taman kada su pomislili da je sve u redu, ponovo je prestala da jede! Za manje od dve nedelje – NOVA OPERACIJA! Ponovo njene tužne oči i strah da neće doživeti sledeći dan.

ZAJEČAR: Koletu je umrla vlasnica i sada treba našu pomoć!

– Bila je izuzetno slaba. Čak toliko da nas je bilo strah da je podignemo. Ovoga puta su joj bila vezana creva. Ne možemo da opišemo stres i tugu, gledajući je. A onda je živnula, ugojila se, počela da skacče, igra se, a našoj sreci nije bilo kraja. Sve do mesec dana nakon operacije. A onda je samo klonula, opisuju neverovatnu sudbinu ovog psa!

SREĆAN PAS petface

Usledila je i TREĆA OPERACIJA, za samo 4 meseca njenog života! Ponovo preznojavanje, strah, terapije, poseban režim ishrane. Međutim, od tog trenutka Deja je drugi pas! Ne, nije se predala. Pregurala je sve to.

– Sada ima oko 7.5 meseci. Očišćena je od parazita, vakcinisana, a uskoro će biti i sterilisana. Ona je sada SREĆAN PAS! Obožava da je sa ljudima, voli društvo pasa i macčaka. Istovremeno je i nežna i blentava, razigrana. Deja ostaje bez smeštaja i posle svih ovih muka…mi je nemamo gde. Može da bude prijatelj samo nekome ko će je voleti svim srcem i ko će joj posvetiti vreme i ljubav, apeluju volonteri „Bete“ na sve one koji mogu da pomognu!

Deja je u Zaječaru, ali će je dovesti bilo gde uz minimalnu participaciju za gorivo. Pogledajte samo taj osmeh! Hajde da joj pomognemo!

Za više informacija, nazovite 069/ 4512382!

Deja čeka možda baš tebe?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.