Naslovna VESTI PSI STOP PETARDAMA: I Pančevci protestvovali zbog upotrebe petardi! (FOTO)

STOP PETARDAMA: I Pančevci protestvovali zbog upotrebe petardi! (FOTO)

0
stop petardama petface

STOP PETARDAMA je bila glavna i osnovna poruka okupljenih građana Pančeva, ali i svih onih koji vole životinje! Skup održan 10. januara ispred Gradske uprave u Pančevu nosio je poruku nadležnima da se zaustavi povređivanje dece i životinja usled neadekvatnog korišćenja petardi i ostalih pirotehničkih sredstava!

Kako su naveli organizatori, iako je Zakonom o javnom redu i miru u članu 7 definisano da će neovlašćeno paljenje petardi biti najstrže kažnjeno – novčanom kaznom ili kaznom zatvora – 2016. godina je već donela 3 nesrećna slučaja usled korišćenja istih.

Pročitajte još:
PRIKLJUČI SE I TI: Pokrenuta akcija „Petarde? Ne, hvala“!

stop petardama petface

Takođe, podsetili su na nedavni zločin u prestonici kada su nepoznati počinioci ubacili petardu u usta psa i zapalili je. Pas je od zadobijenih povreda uginuo.

stop petardama petface

– Većina ljudi petarde tretira kao igračke, a odrasli često maloletnoj deci pokazuju kako se koriste. Građani Pančeva, a posebno starije osobe, mala deca i hronični bolesnici uznemireni su zbog nemarnog korišćenja petardi. Uznemireni su i kućni ljubimci i životinje koje žive na ulici. Ono što nekome predstavlja svakodnevnu zabavu, za nekog je izvor straha, bola i stradanja, napisali su u saopštenju.

Pročitajte još:
PODRŽIMO SVI: U nedelju protest protiv brutalnosti! Traže se odgovorni za ubistvo psa petardom!

Zbog svega navedenog, a zarad veće bezbednosti svih građana kao i nedužnih životinja koje žive sa nama i pored nas, građani Pančeva i DZŽP „Ekolibrijum“ su održali miran skup na kojem su apelovali na decu da se ne ne igraju opasnim „igračkama“ kao i na građane da ne koriste zabave radi eksplozivna sredstva.

– Apelujemo na građane da prijavljuju nadležnim institucijama sve one koji upotrebom petardi i ostalih pirotehničkih sredstava krše zakonske odredbe. Takođe, želimo da nadležne institucije pojačaju kontrolu nelegalne prodaje pirotehničkih sredstava i da one koji korišćenjem eksplozivnog materijala remete javni red i mir ili ugrožavaju bezbednost građana i životinja, odgovarajuće sankcionišu, napisali su iz „Ekolibrijum“-a.

Još jedan grad se priključio akciji STOP PETARDAMA a da li će Pančevo, nakon Novog Sada, biti samo primer koji će slediti i ostali gradovi – ostaje da vidimo,..

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAUČNICI POTVRDILI: Psi postaju gluplji u prisustvu ljudi!
Sledeći tekstKRALJEVO: Radi, koja godinama brine o napuštenim psima, bacili otrov u dvorište. SVI psi uginuli!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime