Naslovna VESTI PSI PRIKLJUČI SE I TI: Pokrenuta akcija „Petarde? Ne, hvala“!

PRIKLJUČI SE I TI: Pokrenuta akcija „Petarde? Ne, hvala“!

10
petarde petface

Petarde nikome, možemo reći, ne donose dobro. Osim što za vreme praznika na desetine ljudi, među kojima i deca, bude povređeno u „ludovanju“ sa petardama, na stotine ljubimaca bude prestravljeno usled svakodnevne „praznične pucnjave“.

Novosađani su organizovali protest protiv upotreba petardi i i svakojake pirotehnike za vreme predstojećih praznika, a današnja priča nas vodi do Slovenije.

Pročitajte još:
PODRŽITE, PODELITE: U nedelju protest protiv upotrebe petardi u Novom Sadu!

Kampanja „Petarde? Ne, hvala!“ jedna je od akcija koja se trenutno sprovodi u Sloveniji, uz podršku „Tam-tam“ kompanije i Društva za zaštitu životinja Ljubljane. Naime, na nekoliko lokacija osvanuli su bilbordi koji imaju jasnu poruku: „Petarde? Ne, hvala“!

petarde petface

Naime, kampanja je sada već tradicionalna, od 2013. godine, a ovo je možda i prvi put da se proširila i na region!

– Obzirom da smo zajedno jači, pozivamo sve da nam se priključe, tako što će kreirati svoje fotografije koje ilustruju našu akciju, a 23. decembra ćemo u centralnim slovenačkim gradovima postaviti dospela rešenja, napisali su iz „Tam-tam“-a.

Pročitajte još:
Pomozite mu: Strah od grmljavine jedan od 10 najčešćih kod pasa!

petarde petface

Ukoliko i vi želite da se priključite akciji, možete poslati svoje fotografije na mail natasa@tam-tam.si a poruka koju nam akcija šalje je „HVALA U IME STANOVNIKA ŽIVOTINJSKOG CARSTVA“!

U prilogu ove akcije dostavljamo najzanimljive fotografije podrške, a vi naravno spremajte svoje, jer naša poruka je potpuno jasna PETARDE? NE HVALA!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAD SI GLADAN, NISI SAV SVOJ: Izrazi lica pasa dok hvataju hranu! (FOTO)
Sledeći tekstKAKVE VREDNICE: Psi pomažu vlasnici, tako što joj unose kese iz prodavnice u kuću! (VIDEO)

10 KOMENTARA

 1. Bilo bi lepo da se stampaju plakati kampanje i da se obezbedi pristupacna cena za iste. Znate one fine zgrade koje drze uramljen kucni red u ulazu? E isto tako stavljati uramljen plakat na temu petardi svake godine u decembru…

 2. Bilo bi bolje da onda zabrane prodaju petardi, ili barem prodaju petarde prve kategorije samo. Ovako neće ništa biti. Ako ste protiv pirotehnike onda ste i protiv vatrometa, I to isto smeta żivotinjama

 3. Roditelji su retardi.treba decu jednostavno privesti a roditelji kada dođu po svoje pile,lepo se isprse i plate kauciju jedno 10 000 din…pa pitaj me da mu ne bi drugi put glavu odšrafio…ali eu zakoni…zaštita dečijih prava…jel.?.a ko štiti naša prava???

 4. Iskreno ja petarde,vatromet i ostalu piratehniku gotivim i prosto ne mogu da zamislim novogodisnje praznike bez toga.
  makar ih zakonom zabranili ja bi to kupovao i bacao,jer to je samo tri puta u Januaru

 5. Za sve strahote koje se događaju zbog igranja sa petardama, smatram odgovorne roditelje .
  To su takvi ljdi koji svojoj djeci ne mogu pružiti nikakve lijepe sadržaje niti ih svojim ponašanjem mogu usaditi poštovanje prema životnim vrijednostima, pa im “guraju u ruke” nešto agresivno, glasno, gromoglasno, nasilno , kratko -petarde. Mali potomci svojih roditelja se osjećaju moćno izazivajući buku i šireći dim i smrad u svojoj okolici, imitirajući ratni trijumf .
  Postoje roditelji ( nećete vjerovati ) koji se sa svojom djecom zabavljaju bacajući petarde .
  To su oni isti roditelji koji vrište i luduju kada sa tom istom djecom trebaju pisati zadaću . Preznojavaju se i arlauču na sav glas . Nisu voljeli ni svoju školu , a sada moraju svome djetetu olakšati ( i riješiti ) teške školske zadatke .I tako dan za danom…svaki dan nova zadaća…
  Tako izfrustrirani jedva dočekaju božićno-novogodišnje dane kada svojim mezimcima nakupuju petardi da njih napokon ostave na miru , da ne moraju pisati dječju školsku zadaću, a ni trpjeti bezbrojne zahtjeve roditeljstva , kojem nisu dorasli .
  Takvi roditelji svojim odgojem stvaraju ljude sebi slične ….tome ne vidim kraja..a trgovci trljaju beskrupulzne ruke…a zakonodavac živi u oblacima ili “na Marsu” i nema pojma šta se dešava u “njegovom dvorištu” i kome pogoduje a kome pravi štetu…..
  Sad ti tu živi….

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime